Architect-ontwerper

Ben jij een gepassioneerde architect met een uitgebreide achtergrond als zelfstandig werkende professional? Beschik jij over conceptuele circulaire vaardigheden die je collega’s en opdrachtgevers keer op keer weten te inspireren en overtuigen? Ben je daarnaast van nature een gedreven leider met een ondernemende geest? Dan hebben wij een spannende kans voor jou om ons dynamische team te versterken als Architect/Ontwerper. 

Over Volantis Architects en deze uitdaging

Volantis Architects is een vooraanstaand architectenbureau ontstaan uit een fusie tussen BenW Architecten en 2.0 Architecten. Volantis Architects onderdeel van Volantis, een multidisciplinaire Ingenieurs consultancy en Architectuur Groep met een breed scala aan expertise. Met ruim 110 enthousiaste collega’s bieden we integrale oplossingen in uiteenlopende sectoren. 

Bij Volantis Architects geloven we in de kracht van samenwerking, multidisciplinair en circulaire aanpak. Aanvullend op onze eigen architectuur en bouwkunde expertise zijn onze collega’s van Volantis specialisten op het gebied van circulariteit, bouwmanagement, constructie, brandveiligheid, installaties, energiesystemen, akoestiek, omgevingsvergunningen en IT-consultancy. Door deze diverse kennis en ervaring samen te brengen, kunnen we complexe uitdagingen aanpakken en innovatieve oplossingen bieden die voldoen aan de hoogste standaarden. 

Als onderdeel van Volantis hebben we toegang tot een uitgebreid netwerk van professionals en partners, waardoor we in staat zijn om integrale en duurzame ontwerpen te realiseren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook voldoen aan de functionele en technische eisen van onze opdrachtgevers. We streven naar het creëren van architectonische meesterwerken die een positieve impact hebben op de leefomgeving en bijdragen aan een betere toekomst. 

In de rol als Architect bij Volantis krijg je de mogelijkheid om je creatieve visie te ontketenen en buitengewone ontwerpen te realiseren die de verwachtingen overtreffen, waarbij je de behoeften van onze opdrachtgevers naadloos integreert. 

Met jouw conceptuele capaciteiten weet je niet alleen indruk te maken op je collega’s, maar ook onze opdrachtgevers te betoveren met innovatieve ideeën en gedurfde ontwerpen. Je bent een echte kartrekker die niet bang is om grenzen te verleggen en nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Herken jij die ambitie?

In jouw rol als Architect/Ontwerper bij ons heb je een veelzijdige verantwoordelijkheid en ben je volledig betrokken bij elk project, vanaf het moment van acquisitie tot aan de oplevering. Je hebt het unieke talent om de wensen van onze opdrachtgevers te vertalen naar verrassende en onverwachte concepten, waarbij je altijd oog hebt voor de financiële en bouwkundige haalbaarheid.

Je bent niet alleen betrokken bij het ontwerp, maar ook bij de uitvoering van het project. Dit betekent dat je met eigen ogen getuige bent van de realisatie van jouw ontwerp. Samen met het team zorg je voor realistische, maar prikkelende ontwerpen die de verwachtingen overstijgen. Je begeleidt alle facetten van het ontwerpproces, met expertise in 3D-visualisatie en het gebruik van tools zoals Revit en Archicad.  

Een essentieel aspect van jouw rol is het vermogen om je collega’s te inspireren en uit te dagen. Je begrijpt de positie van de architect en weet met jouw empathisch vermogen perfect in te spelen op de dynamiek tussen opdrachtgevers, adviseurs en uitvoerende partijen. Jouw interacties vormen het visitekaartje van Volantis Architects, en je vindt het ook leuk om onze positie in de markt verder te versterken, niet alleen op inhoudelijk gebied, maar ook door het profileren van Volantis Architects als een toonaangevend bureau. 

De plus en minpunten

 • Knallend eindejaarsfeest en een champagne nieuwjaarsontbijt
 • Flexibele werktijden
 • Kwartaalbijeenkomsten met diner
 • Je moet zelf je eigen koffie halen

Onze nieuwe collega

 • Je hebt een afgeronde opleiding aan een Technische Universiteit (TU) of Academie voor Bouwkunst. 
 • Je hebt minimaal 5 jaar praktische werkervaring. 
 • Je woont in de regio Eindhoven of Venlo. 
 • Je hebt kennis van en interesse in software zoals Revit, Archicad en BIM. 
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 32-40 uur per week. 
 • Je hebt sterke ontwerpvaardigheden 
 • Een goed netwerk en sterke sociale en commerciële vaardigheden. 
 • Ervaring in het onderhouden van contacten met opdrachtgevers en relaties. 
 • Goede kennis van wet- en regelgeving en vergunningstrajecten. 

Je nieuwe werkplek

De cultuur typeren onze collega’s als open en vriendelijk wat al enkele jaren beloond wordt met de titel: “De aantrekkelijkste werkgever van Noord-Limburg. We geven veel vertrouwen en vrijheid wat zorgt voor een goede werk-privé balans. Jij bent de regisseur van niet alleen de projecten en je team, maar ook van je agenda! We doen veel aan teambuilding vanuit alle disciplines en hebben een Volantis Academy opgericht waar je continu leert van totaal verschillende onderwerpen. Hier worden zowel interne als externe kennis voor ingevlogen. Vanzelfsprekend hoort hier een goed salaris en arbeidsvoorwaardenpakket bij!