Business Unit Manager Industrial

Voor ons gedreven groeiende team in Geleen, gevestigd op Brightlands Chemelot Campus, zijn we op zoek naar een Business Unit Manager Industrial met oog voor commercie.

Jouw perspectief

Binnen onze multidisciplinaire organisatie is Volantis Industrial een belangrijke strategische pijler waarbinnen uitdagende, complexe, en vaak bijzondere projecten worden gerealiseerd. Als BU Manager Industrial wordt je verantwoordelijk voor deze groeiende business unit en bouw je verder aan onze organisatie met een bedrijfskundige, coachende en menselijke blik.

Je gaat actief de markt benaderen en zet Volantis Industrial verder op de kaart. Jij bent de sparringpartner die invulling kan geven aan de ambitieniveaus van onze (toekomstige) opdrachtgevers en de vertaalslag kan maken naar een multidisciplinaire aanpak.

Je stelt de projectteams samen en gaat samen met je collega’s aan de slag om de projecten te realiseren. Hierin treed je op als projectmanager of ondersteun je het projectteam op de achtergrond. Aansturen, coachen en inspireren van je collega’s is hierbij jouw tweede natuur.

Dit mag je van ons verwachten

Wij werken voor toonaangevende opdrachtgevers zoals Sabic, DSM, Stork en Rockwool. Zij dagen ons uit om net als zijzelf continue mee te bewegen óf voorop te lopen met de ontwikkelingen in wetgeving, markt en omgeving. Onze bedrijfscultuur is te typeren als open en vriendelijk. We geven veel vertrouwen en vrijheid wat zorgt voor een goede werk-privé balans. Onze kernwaarden zijn; onderzoekend, oorspronkelijk en ondernemend.

We doen veel aan teambuilding vanuit alle disciplines en hebben een Volantis Academy waarin je kennis krijgt aangereikt over verschillende onderwerpen. Hier worden zowel interne als externe experts voor ingevlogen. Daarnaast hoort bij jouw nieuwe baan ook een goed salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en thuiswerkmogelijkheden.

De plus en minpunten

 • Ruime ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
 • Knallend eindejaarsfeest en een champagne nieuwjaarsontbijt
 • Elk (half) jaar een teambuilding
 • Je moet zelf je eigen koffie halen

Wat we van jou verwachten

Je bent een ervaren manager en projectleider met een goede feeling voor de behoefte van de markt. Je krijgt er energie van om de organisatie extern te profileren. Daarnaast neem je graag het voortouw in zowel monodisciplinaire als multidisciplinaire projectteams.

Met je technische en industriële achtergrond weet jij samen met een enthousiast team van modelleurs, constructeurs, architecten en bouwfysica adviseurs te werken aan het ontwerpen en beheren van gebouwen, fabrieken, cleanrooms en laboratoriums. Je bent eerlijk, nieuwsgierig, verrassend en weet respect te tonen in alles wat je doet.

Je beschikt over een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van installatie- of procestechniek aangevuld met de nodige kennis en ervaring. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het leiden van projecten.

Tot slot ben je woonachtig in de regio en bereid om hier je netwerk verder uit te breiden.

Een greep uit jouw takenpakket

 • Het verder ontwikkelen en uitbouwen van onze Business Unit Volantis Industrial.
 • Het extern positioneren van de Volantis Groep als multidisciplinaire ingenieursgroep.
 • Het inspringen op de ontwikkelingen van de markt.
 • Het bezoeken van bestaande en potentiële klanten.
 • Het aansturen, maar bovenal coachen van je teamleden om het maximale uit onze talenten te halen.
 • Projectmanagement, procurement.
 • Processen optimaliseren en innoveren
 • Aannemen, selecteren en (door)ontwikkelen van collega’s.

Dat lijkt me wel wat

Enthousiast geworden? Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Maud Willems, HR Manager. We ontvangen graag jouw CV met een motivatiebrief.