Engineer Meet-en Regeltechniek

Ben je leergierig en heb je de ambitie expertise op meet-en regeltechniek? Wij zoeken een (junior) regeltechnicus voor onze bruisende vestiging in Eindhoven (Strijp T).

Bij Volantis beheren we anders, we change the perspective. Dit heeft geresulteerd in deze groeiende nieuwe functie voor onze services afdeling. Wij als Volantis zetten ons continu in voor innovatie en ontwikkeling, wat ook zorgt voor perspectief.

Volantis Insights

Volantis Insights zorgt ervoor dat er ècht preventief onderhoud gepleegd wordt in plaats van reactief correctief onderhoud. Door middel van een continu verbeteringsproces werken we aan energiebesparingen, comfort optimalisatie en voorspelbaar onderhoud. Door middel van de ontwikkeling van ons eigen analyse platform, waarbij de “big data” in de gebouwde omgeving verzameld wordt, kunnen we continuous commissioning in de praktijk brengen! Zodoende zijn wij in staat de concepten en theorie te koppelen aan de praktijk.

Dit mag je van ons verwachten

Je collega’s hebben allemaal één ding gemeen, ze willen werken in een inspirerende werkomgeving waar kwaliteit en kennis uitgestraald wordt. Daarnaast beschikken we over uitstekende gereedschappen met software waarmee we al onze inspecties, metingen en commissionings werkzaamheden rapporteren, tot en met een arsenaal aan meetapparatuur om bijvoorbeeld installaties door te meten, te loggen of voor thermografie.

Change the perspective, Let’s innovatie, Let’s do it different!
Werken bij Volantis betekent werken in een moderne, inspirerende en unieke omgeving. Je ruim 110 collega’s stralen passie en plezier uit, waar onze drie kernwaarden centraal in staan: Onderzoekend, Oorspronkelijk en Ondernemend. Je voelt bij binnenkomst direct de professionaliteit en innovatie van Volantis. Met trots kunnen we dan ook zeggen dat jouw toekomstige kantoor ons visitekaartje is (Strijp-T), dit alles met een duurzaam perspectief. De afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid en hebben we unieke diensten toegevoegd. De groei en innovatie zorgen voor voldoende toekomstperspectief en ontwikkelingsmogelijkheden waar jij als persoon centraal staat.

Uiteraard hoort hier een passend salaris en goede secundaire voorwaarden bij. Buiten leuke, deskundige collega’s, besteden we veel aandacht aan teambuilding en overdracht aan multidisciplinaire kennis. Dit alles met een FLEXIBELE insteek, we hechten veel waarde aan flexibele werktijden en een goede werk-privé balans.

De plus en minpunten

 • Knallend eindejaarsfeest
 • Veel vitale sport mogelijkheden
 • Kwartaalbijeenkomsten met diner en een borrel
 • Je moet zelf je eigen koffie halen

Wat we van jou verwachten

We werken multidisciplinair waar samenwerken enorm belangrijk is. Jij bent iemand die door nauwe samenwerking in teamverband kennis kan vergaren. Jij hebt kennisdeling, kwaliteit en initiatief hoog in het vaandel staan. Het betreft een rol die door je kennis, mogelijke ervaring en ambities verder vorm gegeven wordt. Dat typeert ons, we kijken vanuit mogelijkheden en je wensen om je als collega voor lange termijn te binden en boeien. We nodigen zowel starters als ervaren professionals uit om te reageren. Daarnaast heb je:

 • Minimaal afgeronde MBO/HBO opleiding bij voorkeur richting MIT, HIT, werktuigbouwkunde;
 • We nodigen zowel starters op de arbeidsmarkt uit als technisch specialisten met enkele jaren ervaring;
 • Affiniteit met installatie techniek, gebouwautomatisering en regeltechniek;
 • Ervaring in HVAC (heating, ventilation, air, conditioning) installaties.

Een greep uit jouw takenpakket

 • Signaleren van afwijkingen vanuit het GBS;
 • Samen met je collega’s vanuit diverse expertises controleren jullie de installaties in de praktijk;
 • Monitoren en optimaliseren van de installaties in relatie tot energieverbruiken, onderhoud, klimaat en gebruikerservaring;
 • Inspringen op actuele vragen vanuit het veld;
 • Analyseren van klachten en storingen om te komen tot lange termijnoplossingen voor structurele verbeteringen;
 • Analyseren en adviseren over het verlagen van het energieverbruik;
 • Het begeleiden en coördineren van kwaliteitsinspecteurs en commissioning;
 • Contractbeheer van onderhouds-en servicecontracten;
 • Engineering/ontwerp werkzaamheden bij nieuwbouw en beheer projecten.