Junior Projectmanager Services

Ben je inmiddels afgestudeerd, heb je interesse in de gebouwde omgeving, maar weet je nog niet exact wat je eerste carrière stap wordt? Wellicht is dit een mooie kans die volop de tijd en ruimte geeft om te groeien tot projectleider, engineer of specialist. We geven je het vertrouwen, de vrijheid om jouw kwaliteiten en interesses te ontdekken op jouw manier. Heb jij een drive om deze wereld innovatiever en duurzamer te maken en beschik je over talent om impact te maken? Kom dan ons team versterken. Wij willen het beste voor de opdrachtgever en gaan daarom verder waar anderen ophouden. 

Do you change the perspective?

Jij bent mede met een Senior collega verantwoordelijk voor een goed verloop en uiteenlopende projecten met de gemeenschappelijke delers: zelfstandigheid, ondernemerschap en vrijheid. Ieder project is anders en kent een andere uitdaging. de ene dag zit je bij een klant aan tafel die een probleem heeft met complexe energiecentrales of renovatie van wooncomplexen voor zorginstellingen. De andere dag kom je in aanraking met alle faseringen van de bouwperiodes van grote maakindustrie bedrijfshallen met een R&D afdeling. 

Jij bouwt aan jouw netwerk zodat klanten jouw weten te vinden! Tevens ben jij het aanspreekpunt voor onze klanten. Je bent vanaf het allereerste begin betrokken bij de opstart van een project, wordt getraind in het opstellen van offertes, projectplannen, resource planningen en voortgangsrapportages en initieert eventuele bijsturingsacties in samenspraak met budgettering. Ook heb je een actieve rol in tenderstrategieën. Het lijkt je leuk om naast het uitzetten van de koers, je kennis op projectmanagement te ontwikkelen en je te verdiepen in de technische aspecten van een project. Volantis gaat je opleiden zodat jij de behoeften van klanten gaat vertalen. Naast het beheren van je vaste portefeuille zorg je voor het acquireren van nieuwe projecten of het creëren van meerwerk bij bestaande klanten. 

Het sleutelwoord in deze rol is samenwerken, zowel intern als extern. Volantis werkt multidisciplinair en is actief in diverse sectoren, van attractieparken en industrie tot verzorgingstehuizen. Jouw collega’s zijn specialist, op het gebied van installaties, energiesystemen, duurzaamheid (C2C, Breeam, GPR), akoestiek, omgevingsvergunningen, brandveiligheid, IT consultancy, constructie, architectuur en bouwmanagement. 

Help jij mee het beste te bieden voor onze opdrachtgevers?

Wat we van jou verwachten

Iedere dag is anders en ieder project is uniek, een greep uit je takenpakket. We kiezen bewust voor een junior, wat betekent dat je samen met projectmanager Marije en technisch specialist Bart opgeleid wordt tot een échte vakkundige projectleider. Onderstaande taken en uitdagingen ga jij de komende jaren leren, ontdekken, proeven en ervaren. 

 • Je zet de lijnen uit met je technisch onderlegde collega’s en voorziet je collega’s van de benodigde informatie;
 • Je draagt van begin tot eind zorg voor je projecten, van de offertes tot de (financiële) voortgangsrapportage tot het toelichten van de eindevaluatie richting de klant en collega’s;
 • Tijdens de uitvoering van het project zorg jij er, samen met de eigen collega’s en onderaannemers, voor dat het project binnen de tijdsplanning en het gestelde budget wordt afgerond; jij stimuleert het beste resultaat, houdt gemaakte afspraken in de gaten, creëert draagvlak voor eventuele wijzigingen en stuurt bij wanneer zich problemen voordoen;
 • Vanuit een technisch en budgettair oogpunt aansturen en bewaken dat ontwerp- en uitvoeringsprocessen en activiteiten volgens de vastgestelde uitgangspunten en kwaliteit verlopen;
 • Je bent verantwoordelijk voor het contact met onze interne collega’s, partners over de technische inhoudelijke zaken. Je signaleert en creëert nieuwe mogelijkheden bij onze partners om hen optimaal van dienst te kunnen zijn. Het onderhouden en uitbouwen van je netwerk in de bouwwereld zie je als uitdaging. Jij houdt scherp zicht op kansen en mogelijkheden bij bestaande en nieuwe klanten en neemt initiatief in het benutten hiervan;

Dit mag je van ons verwachten

Werken bij Volantis betekent werken in een moderne, inspirerende en unieke omgeving. Je 110 collega’s stralen passie en plezier uit, waar onze drie kernwaarden centraal in staan: Onderzoekend, Oorspronkelijk en Ondernemend. Je voelt bij binnenkomst direct de professionaliteit en innovatie van Volantis. Met trots kunnen we dan ook zeggen dat jouw toekomstige kantoor ons visitekaartje is, dit alles met een duurzaam perspectief. De afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid en hebben we unieke diensten toegevoegd. De groei en innovatie zorgen voor voldoende toekomstperspectief en ontwikkelingsmogelijkheden waar jij als persoon centraal staat. Uiteraard hoort hier een passend salaris en goede secundaire voorwaarden bij. Buiten leuke, deskundige collega’s, besteden we veel aandacht aan teambuilding en overdracht aan kennis. 

 • Een uitdagende baan bij een van de meest vooruitstrevende kennisorganisaties op het gebied van duurzame installaties en virtueel ontwerpen (BIM) en bouwen in Nederland.
 • Een inspirerende en creatieve werkomgeving.
 • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling om het maximale uit jezelf te halen.

De plus en minpunten

 • Aantrekkelijke werkgever met goede salarisvoorwaarden
 • Hybride werken met flexibele werktijden
 • De teambuilding activiteiten ga je niet snel vergeten
 • Je moet zelf je eigen koffie halen en af en toe de vaatwasser uitruimen

Onze nieuwe collega

Je bent een junior projectleider met ambitie, die graag mensen verbindt ,zowel collega’s als klanten, en het voortouw neemt in zowel monodisciplinaire als multidisciplinaire projectteams. Je krijgt energie om samen resultaten te behalen met een focus op planmatig werken, budgetteren en sturing op basis van een voor iedereen duidelijk werkpakket. Zonder grip op de voortgang en de kwaliteit te verliezen, weet je het overzicht te bewaken op inhoudelijke zaken. 

Je bent eerlijk, nieuwsgierig, verrassend en weet respect te tonen in alles wat je doet. Buiten je persoonlijkheid zijn onderstaande functie-eisen gewenst. 

 • HBO/Academisch werk- en denkniveau.  
 • Een drive, ambitie en wil om projecten in de technische, bouwwereld op te gaan pakken. 
 • Je wilt werken aan de carrière van jouw klant 
 • Kortom jouw persoonlijkheid staat centraal! 

Bij Volantis zijn de communicatielijnen kort en krijg je veel vrijheid, jij bent de regisseur over je eigen carrière. 

Nieuwsgierig?
Mocht je nog twijfelen of heb je vragen wat deze functie en Volantis zo uniek maakt? Neem dan gerust contact op met Marije Dorman (077-351 5551) of mail je interesse en CV naar sollicitatie@volantis.nl.