Teamleider Systems en Energy

Herken je die ambitie?

Ingenieurs, Design en Consultancy Groep Volantis ontzorgt, inspireert en verrast in elke fase van de levenscyclus van (bedrijfs)gebouwen en productiemiddelen: vanaf ontwikkeling tot realisatie en onderhoud met als uitgangspunt “The Natural Step” oftewel circulair.   

Volantis is al meer dan 75 jaar een spin in het web, een ketenregisseur die samen met opdrachtgever en architect het hele projectteam, inclusief toeleveranciers, bij de hand neemt om zo circulair en gezond mogelijk te bouwen en beheren. We komen met slimme oplossingen waarbij we grenzen durven te verleggen. In het kader van toekomstig hergebruik zorgen we natuurlijk ook voor zaken als materiaalpaspoorten en remontageplannen. We streven naar gebouwen met optimale leef- en werkomgevingen voor bewoners en medewerkers. Volantis ademt circulariteit. Waar mogelijk zijn onze vernieuwingen voorzien van de laatste groene technologie en gebruiken we materialen die goed zijn voor mens en planeet.  

We zijn met 110 enthousiaste changemakers compact georganiseerd en spelen snel en flexibel in op elke uitdaging vanuit onze 3 vestigingen in Eindhoven, Venlo en Geleen. Onze expertise is verdeeld over diverse Business Units. De missie van Volantis is ‘Change the perspective’, oftewel anders denken, beter doen. Wij zijn creatief en durven gebaande paden te verlaten om te innoveren en daarmee te komen tot betere, slimmere, efficiëntere, effectievere en/of duurzamere oplossingen.  

Dit mag je van ons verwachten

Bij Volantis Services denken we vanuit de behoefte en het belang van de klant. De klantrelatie wordt door onze kwaliteit van dienstverlening en betrouwbaarheid uitgebreid tot een duurzame partnerrelatie waar samenwerking centraal staat. Wij zoeken iemand die vanuit dat perspectief denkt en werkt, op een nieuwsgierige, nuchtere wijze.  

Volantis gelooft dat door strategisch beheer en preventief onderhoud samen met de service-installateur een verbeterproces in gang wordt gezet waarbij energie wordt bespaard, comfort wordt geoptimaliseerd en onderhoud (financieel) voorspelbaar wordt. Wij zoeken hierin een nauwe samenwerking met de onderhoudspartij(en) en zijn tegelijkertijd in staat de werkzaamheden van deze partijen te controleren, te beoordelen en waar nodig bij te sturen. Onze ervaringen in de beheerfase maakt het mogelijk om nieuwbouw of grote renovatieprojecten van onze klanten naar een hoger niveau te tillen.   

Jouw team
Het betreft een functie in ontwikkeling, we spelen in op de groei, maar ook op de verandering in onze teams. Deze zijn steeds meer divers, onze professionals hebben diverse drijfveren en zitten in verschillende levensfases waar jij als Teamleider waarde aan toevoegt. Onze groep is nog een jonge groep, maar wel uitermate gedreven, vol energie en werkend vanuit één teamgedachte: “Met elkaar” is de spiegel die wij ons steeds voorhouden waar iedereen elkaar vertrouwen geeft en zelfstandig laat werken. 

De plus en minpunten

 • Met elkaar!
 • Flexibele werktijden
 • Geen dag is hetzelfde met onze changemakers
 • Je moet zelf je eigen koffie halen

Onze nieuwe collega

Volantis vindt jouw persoonlijkheid het belangrijkste, wie jij bent. Daarnaast zijn de volgende criteria van belang:  

 • Je hebt een HBO/WO (bij voorkeur: technische, bouwkundige, bouwfysica) opleiding afgerond; 
 • Ervaring met het aansturen van een (project)team; 
 • Ervaring met het werken in projectteams met externe opdrachtgevers en adviseurs;  
 • Je begrijpt de adhoc wereld van ontwerpers en beheerders en de dynamische flow omtrent het registeren en factureren van declarabele uren; 
 • Je weet snel het vertrouwen te winnen, communiceert duidelijk en transparant; 
 • Het vermogen om processen en KPI’s te bewaken en dit team overschrijdend te verbinden. 

Een greep uit jouw takenpakket

Als Teamleider sta jij aan het roer van een eigen team van (W en E) engineers, projectleiders en adviseurs. Samen met jouw team zorg je voor tactisch en strategisch advies binnen met name onderhoud- en renovatieprojecten en beheervraagstukken met als doel een tevreden klant. Hierbij streef je naar een optimale verhouding tussen deze (comfort)eisen, wet- en regelgeving, de technische innovatieve mogelijkheden, planning, kostengrenzen en duurzame insteek. Dankzij jouw ruime ervaring in projectmatig werken en/of beheer en onderhoud, goede communicatieve vaardigheden en coachende manier van leidinggeven, help jij je teamleden om dagelijks het beste uit zichzelf te halen.
Tevens ben je een kartrekker en verbinder om de multidisciplinaire aanpak en kennisdeling te laten groeien. Je vindt het een uitdaging om de manier van leidinggeven aan te laten sluiten bij de brede variatie in behoefte van je team.  

Naast je inhoudelijke kennis op werktuigbouwkundig en/of bouwfysisch vlak, ben jij de sparringpartner op projectmanagement en krijg je energie van verbinden. Je geeft totale aandacht aan de individuele drijfveren en ambities van je collega’s en team. Tenslotte stem je af en coördineer je het totaal aan werkzaamheden, met andere teams (teamleiders) binnen Volantis.
Durf jij de verantwoordelijkheid te dragen voor het resultaat en ontwikkeling van het team? 

Een greep uit je takenpakket die je verder vorm gaat geven 

 • Op een coachende manier je kwalitatieve gedrevenheid uitdragen naar jouw team en de overige teams en disciplines binnen Volantis. 
 • Het sturen op een kwalitatief product, planning en financiën; Hierbij streef je naar een optimale verhouding tussen deze eisen, de technische mogelijkheden, planning en kostengrenzen. 
 • Projectmanagement, zorgen dat je team in “control is”, door oprechte interesse te tonen en bij te sturen in de status van de projecten en een voorbeeld te zijn voor het team op het gebied van projectmatig werken. 
 • Processen optimaliseren en innoveren, je krijgt energie van het structureren en verduidelijken. 
 • Bedrijfskundige interesse om vanuit MS Dynamics 365 de voortgang van je team en de projecten te monitoren. 
 • Hét gezicht van het team zijn. 
 • Actieve betrokkenheid bij de invulling van de verdere groei in het team, denk hierbij aan specialismes, type personen, drijfveren van potentiële collega’s. 

Je nieuwe werkplek

De cultuur typeren onze collega’s als open en vriendelijk wat al enkele jaren beloond wordt met de titel: “De aantrekkelijkste werkgever van Noord-Limburg”  We geven veel vertrouwen en vrijheid wat zorgt voor een goede werk-privé balans. Jij bent de regisseur van niet alleen de projecten en je team, maar ook van je agenda! We doen veel aan teambuilding vanuit alle disciplines en hebben een Volantis Academy opgericht waar je continu leert van totaal verschillende onderwerpen. Hier worden zowel interne als externe kennis voor ingevlogen. Vanzelfsprekend hoort hier een goed salaris en arbeidsvoorwaardenpakket bij! 

Meer informatie ?

Enthousiast geworden? Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Ivo Blezer, Chief Operational Officer, i.blezer@volantis.nl
Je mag Ivo ook rechtstreeks jouw CV met een motivatiebrief e-mailen naar sollicitatie@volantis.nl.