Architecten aan de Maas en Volantis bundelen krachten!

Architecten aan de Maas en Volantis bundelen krachten!

We zijn blij om aan te kondigen dat Architecten aan de Maas vanaf 1 juli 2024 onderdeel is van de Volantis Groep. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking ertoe zal leiden dat wij onze opdrachtgevers nog beter kunnen ondersteunen bij het behalen van hun doelstellingen voor een succesvolle toekomst in een snel veranderende wereld.

Volantis (1952) is gevestigd in Venlo op de Brightlands Greenport Campus, in Geleen op de Brightlands Chemelot Campus en in Eindhoven op de Strijp- T Campus. Volantis heeft in de gebouwde omgeving een sterk portfolio opgebouwd met een specifieke focus op de sectoren Industrie en Zorg (Care). Met de missie om de wereld stap voor stap een stukje beter te maken heeft Volantis extra aandacht voor thema’s zoals Circulariteit, Gezondheid en Energietransitie. Verder behoort Volantis als ambassadeur en initiatiefnemer van Cirkelstad en het convenant HNN Het Nieuwe Normaal tot de kopgroep in Nederland en België op het gebied van Duurzaamheid.

Architecten aan de Maas, gevestigd in Maastricht en Rotterdam, heeft sinds zijn oprichting in 1928 een reputatie opgebouwd als toonaangevend architectenbureau in de sectoren gezondheidszorg(care en cure), scholenbouw, utiliteitsbouw, woningbouw, transformatie van gebouwen, huisvestingsplannen, stedenbouw en interieurarchitectuur. Recent nog heeft Koning Willem-Alexander de nieuwbouw van Nedlin geopend in Elsloo, dat bekroond is met het prestigieuze BREEAM Outstanding-predicaat en een plaats heeft veroverd in het Jaarboek Architectuur in Nederland 2023-2024.

Door onze krachten te bundelen, ontstaat er een sterke groep van ongeveer 150 teamleden met een brede geografische spreiding. Met een uitgebreid portfolio aan kennisgebieden en referenties bieden wij een integrale aanpak voor onze klanten. Onze ambitie is om samen duurzame groei in omvang, kennis en innovatie te realiseren, zodat we het verschil kunnen maken voor het succes van onze klanten én een betere wereld. Met Architecten aan de Maas voegt Volantis een tweede architectenbureau toe aan haar groep. Volantis Architects ziet hierin een waardevolle synergie en samenwerking tegemoet.

Architecten aan de Maas blijft als vertrouwde naam, sterk merk gehandhaafd en daarmee herkenbaar voor onze gewaardeerde vaste opdrachtgevers. De directie van Architecten aan de Maas bestaat uit Roland van Bussel, Sylvie Smeets en Volantis Groep (Jan Houwen en Bert Schepers).

Wij willen de vertrekkende directeuren- aandeelhouders Han Westelaken en Jan de Jong danken voor hun bijna 40 jaren dienstbaarheid en inzet voor het architectenbureau.

Voor meer informatie kunt u ons volgen via onze websites en via social media.

Jan Houwen        Bert Schepers                   Sylvie Smeets                    Roland van Bussel