Volantis Talking Experts

De wereld verandert. De complexiteit van vastgoedbeheer is de laatste decennia steeds groter geworden. Er zijn specialismen ontstaan waardoor de bouw is versnipperd en er meer experts betrokken zijn in de bouwkolom. Daarnaast is regelgeving steeds strenger geworden en vraagt de technische invulling steeds meer expertise en overzicht. 

Met Volantis Talking Experts brengt Volantis experts en bedrijven samen. Een masterclass waarbij verschillende interessante sprekers van diverse organisaties en instellingen aanschuiven om met elkaar en met jou de discussie aan te gaan over duurzaam onderhoud in de zorg en de routekaart in de praktijk. Wij verwelkomen u graag op 6 juli in onze studio op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Aansluitend is er ruimte voor een netwerkborrel. Uiteraard is het ook mogelijk om digitaal deel te nemen middels een livestream. Deelname is geheel kosteloos.

 

 

Programma

  • 12:00 uur introductie
  • 12:15 uur Masterclass Adriaan van Engelen - MPZ
  • 12:40 uur Masterclass Frank Theeuwen - CroonWolter&dros
  • 13:05 uur Masterclass Wietse van der Zanden - Volantis
  • 13:30 uur afsluiting en netwerklunch

De routekaart in de praktijk

De diverse tools van Milieuplatform Zorg, waaronder de routekaart en milieu thermometer, bieden zorgorganisaties een helpende hand bij het zetten van de eerste stappen naar de doelstellingen uit het Klimaatakkoord. Maar hoe werken deze tools in de praktijk, en hoe verbindt je ze met je MJOP en MJOB? Hoe creëer je belang voor duurzame keuzes bij zorgfinancials?

De mogelijkheden voor het gebruik van data creëren kansen voor automatisering. Mede door regelgeving neemt het belang van monitoring toe. Ook componenten en processen zijn steeds complexer geworden waarvoor meer data verwerkt moeten worden. In veel gevallen wordt er nog gewerkt met een traditioneel onderhoudscontract; periodieke inspectie, periodieke vervanging op basis van datum in plaats van conditie- afhankelijk en pro- actief onderhoud. Bij Volantis vinden wij dat een prestatiegericht activiteiten contract de juiste eerste stap is naar duurzaam onderhoud. Een contract gericht op prestatieverbetering, proactief onderhoud, verlenging van levensduur en het circulair maken van het onderhoud door het inrichten van materiaalstromen voor re-manufacturing. 

Partnerschap is een belangrijk aspect in het hele proces. Het is het erkennen van eigen sterke en zwakke punten en hierin hulp zoeken bij partners. Bouwen aan een duurzaam en circulair morgen doen we immers samen.  

Aanwezige Panelleden

Frank Theeuwen

Commercieel manager bij Croonwolter&dros

Marije Dorman

Projectleider en senior adviseur Volantis

Adriaan van Engelen

Milieuplatform Zorgsector

Wietse van der Zanden

Senior adviseur Volantis

Kirsten Paulus

Moderator

Kijk ze hier terug.

Benieuwd naar onze eerdere masterclasses?