Hoe change the perspective tot leven komt

Volantis realiseert nieuwe en innoveert bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen . We doen dit in alle sectoren, maar voornamelijk in de industrie en de zorg . Van klein tot groot en voor opdrachtgevers uit alle delen van de wereld. We zijn creatief en praktisch. We denken mee en pakken aan. We ontdekken en ondernemen. De resultaten van onze passie om gewoon het goede te doen zijn te zien in tal van projecten, onder meer in de industrie, de zorg, de zakelijke dienstverlening, en het onderwijs.

Onze projecten

Integraal KindCentrum Helden

Het ontwerp van het integraal KindCentrum in Helden wordt gekenmerkt door hergebruik en renovatie van de bestaande R.K meisjesschool st Oda dateerde uit 1928 met een hedendaagse nieuwbouw die onder andere bestaat uit een zeer mooie en nog zichtbare houten constructie. Zo is het bijna 100 jaar oude gebouw weer klaar voor de toekomst.

Lees meer

Domi curae: het nieuwe perspectief voor de intramurale ouderenzorg

Belevingsgerichte zorggebouwen die bovendien in kortere tijd en tegen lagere kosten duurzaam gebouwd worden: dat biedt domi curae, een vernieuwend concept voor instellingen die aan ouderen intramurale zorg leveren. Domi curae is ontwikkeld door Willems Bouwbedrijf uit Venlo en 2.0 Architecten (2.0 Architecten behoort bij de Volantis Groep). In mei 2022 werden de eerste panden volgens dit concept opgeleverd: Hagerpoort III, in de Maastrichtse wijk Amby. Het gaat om 64 zorgeenheden, verdeeld over twee gebouwen. Opdrachtgever was de Limburgse instelling Envida.

Lees meer

Superlocal, een afgeschreven flat krijgt een nieuw leven

Door een consortium bestaande uit regionale overheden en partners, en met financiële steun van de EU, werd in de gemeente Kerkrade een wijk met een drietal verouderde flatgebouwen omgevormd tot een oase van circulair vernuft: het Superlocal Circular Estate.

Lees meer

Circulaire sportaccommodatie DFO’20

Van architectenbureau Engelman uit Roermond kreeg Volantis de vraag om het installatietechnische deel te verzorgen van de nieuwe sportaccommodatie voor DFO ’20. Deze uit een fusie ontstane voetbalvereniging ligt in de gemeente Leudal, tevens opdrachtgever van dit in het voorjaar van 2021 opgeleverde project. Namens Volantis zette Eric Hasselmann, adviseur Circulair, de schouders onder het project. 

Lees meer

Regie bij Gooise Kant

Gooise Kant is een nieuwbouwproject in Amsterdam Zuidoost, dat in fasen is gebouwd en momenteel zijn voltooiing nadert. In de laatste fase worden 24 gezinswoningen gerealiseerd en een appartementengebouw met 45 woningen.

Lees meer

Sportzaal Oud Zuid, de circulaire sprong voorwaarts

De gemeente Venlo was opdrachtgever van de nieuwbouw van Sportzaal Venlo Oud Zuid. De gemeente had al ervaring opgedaan met circulariteit, dankzij een in 2012 volgens deze principes gebouwde sporthal. Volantis pakte de installatietechniek op en slaagde erin meer te bereiken dat in het programma van eisen was opgelegd. Uiteindelijk is het gebouw niet alleen energieneutraal, maar levert het nu energie op, doordat de isolatie van het circulaire leidingmateriaal verbeterd kon worden.

Lees meer

Nieuwbouw fabriek Sulfa DSM Geleen

Volgens het ontwerp van een nieuwe ammoniumsulfaatfabriek (Sulfa DSM Geleen) op de Chemelot campus te Geleen moesten de betonvloeren traditioneel in het werk gestort uitgevoerd worden. De hiermee verbonden doorstempeling van de belastingen en de lange standtijd van de stempels leidden tot een probleem in de tijdsplanning.

Lees meer

Nieuwbouw productiehal Vistaprint

Voor een nieuw te realiseren productie plant van 16.000 m2 is behoefte aan begeleiding en kwaliteitscontrole/bewaking – vanaf ontwerp t/m de commissioning van het gebouw en de installaties.

Lees meer

Villa Flora, het groenste kantoor van Nederland

Villa Flora is een ontwikkeling bij de Floriade 2012 van architect Jon Kristinsson en Volantis. Dit zeer bijzondere gebouw moet op de cradle to cradle principes een blijvend wereldpodium voor duurzame energieontwikkeling worden. Dit gebouw is uitgeroepen tot het groenste kantoor van Nederland en wordt als best practise gebruikt door Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. Het is volledig gasloos, full electric.

Lees meer

Aardgasvrije revitalisering van volkswijk ’t Ven

‘t Ven in Eindhoven, nabij het Evoluon, is een typische volkswijk. Met woningen uit de jaren ‘50 in de sociale huursector, vele daarvan voorzien van zelf aangebrachte voorzieningen en uitbouwtjes. De wijk was sterk verouderd. In 2017 besloot de eigenaar van 325 woningen in deze wijk, de Eindhovense woningcorporatie ‘Thuis, tot een revitalisering waarbij alle woningen naar bijna-nieuwbouwstaat zouden worden opgeknapt. Aannemer Huybregts Relou betrok Volantis intensief bij het project.

Lees meer