Gezondheid

Waarom een gezond gebouw het verschil maakt 

We hebben meer aandacht voor gezonde werkplekken en gebouwen, waarbij comfort en gezondheid voor de medewerker centraal staat. Het streven is dat medewerkers zich goed voelen in een gezonde werkomgeving wat bijdraagt aan een verhoogde productiviteit en prestaties.

Bij Volantis nemen we deze principes serieus. We lossen comfortproblemen op en ontwerpen gebouwen die het welzijn van medewerkers bevorderen. Onze aanpak integreert aspecten zoals luchtkwaliteit, temperatuur, natuurlijk licht en geluidsbeheersing.

Echt comfort, geen symptoombestrijding 

Comfortbeleving is heel persoonlijk. Wat voor jou aangename temperaturen zijn, hoeveel daglicht je als prettig ervaart, de juiste ventilatie en akoestiek in een ruimte; dit zijn allemaal individuele voorkeuren.

Als er comfortklachten ontstaan, zoals te warme, te koude of te droge omstandigheden in een gebouw, dan pakt Volantis het probleem niet oppervlakkig aan. We hanteren een holistische aanpak. We luisteren, observeren, vragen door en gaan vervolgens bij de kern van het probleem aan de slag.

Onze oplossingen kunnen technisch zijn, maar soms ook heel praktisch, en ze zijn vaak verrassend anders dan wat de opdrachtgever aanvankelijk had verwacht. Omdat de ervaren ongemakken zoals warmte, koude of droogte zelden het echte probleem zijn. Een grondige analyse kan bijvoorbeeld aantonen dat de gevel onvoldoende geïsoleerd is, of dat de installatie niet goed samenwerkt met de ruimte of het gebouw. Als mensen last hebben van droge ogen, ligt de oorzaak vaak bij de hygiëne.

Het 'WELL'- bevinden van een gebouw

In een WELL-gebouw gaat het om de mens  

Voor organisaties die het welzijn van hun medewerkers hoog in het vaandel dragen, is een integrale benadering van gezondheid in gebouwen van cruciaal belang. De WELL-certificering biedt hiervoor de juiste handvaten. Deze wereldwijde accreditatie staat garant voor een werkomgeving die de gezondheid, motivatie en productiviteit van werknemers bevordert. In WELL-gecertificeerde gebouwen is het verloop van personeel en het ziekteverzuim bewijsbaar lager.

Het WELL-certificeringsproces omvat tien wetenschappelijk onderbouwde aspecten die de gezondheid in gebouwen verbeteren: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, geluid, materialen, geestelijke gezondheid en sociale gezondheid. Samen met de opdrachtgever stellen we ambitieuze doelen en begeleiden we het volledige certificeringstraject, van begin tot eind.

 

 

Gezondheid

Onze projecten

Volantis realiseert nieuwe projecten en innoveert bestaande gebouwen, processen en productieomgevingen. We zijn vooral actief in de zorg en industrie, maar ook in diverse andere sectoren zoals zakelijke dienstverlening en onderwijs. Van klein tot groot en voor opdrachtgevers uit alle delen van de wereld. Onze aanpak draait om het verkennen van nieuwe perspectieven die leiden tot innovatieve, duurzame en succesvolle oplossingen. De resultaten van onze passie om gewoon het goede te doen zijn te zien in onze afgeronde projecten.

Ons perspectief op gezondheid

Om te bouwen aan de wereld van morgen, moet je ook de kennis hebben van morgen. Onze experts gezondheid weten wat de nieuwste ontwikkelingen zijn in de markt en willen jou hier graag over informeren en publiceren daarom regelmatig een blog. Zo kunnen we samen bouwen aan de wereld van morgen. Let’s change the perspective!

Insights

Een eigen tool die Volantis heeft ontwikkeld is Insights. Handig voor woningcorporaties, zorginstellingen met vastgoed, industriële bedrijven – eigenlijk iedere vastgoedeigenaar. Via een klantportaal heeft men toegang tot onder andere data die relevant zijn om een beter inzicht te krijgen in gezondheid en comfortbeleving in gebouwen. 

Blijf op de hoogte

Wil jij niets missen op het gebied van gezondheid? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.