Gezondheid

Waarom een gezond gebouw het verschil maakt 

We hebben meer aandacht voor gezondheid, ook in gebouwen. COVID-19 heeft deze bewustwording versterkt. Samenhangend daarmee is er nog meer aandacht gekomen voor de mens in dat gebouw. Voelt men zich prettig?

Volantis lost comfortklachten op en richt gezonde gebouwen in, waar medewerkers zich goed voelen en beter presteren. 

Echt comfort, geen symptoombestrijding 

Comfortbeleving is heel persoonlijk. Welke temperatuur je behaaglijk vindt, hoeveel daglicht in een ruimte je als prettig ervaart, de juiste ventilatie en hoe je akoestiek beleeft.  

Ontstaan er comfortklachten, als het in een gebouw bijvoorbeeld te warm is, of te koud of te droog, dan doet Volantis niet aan symptoombestrijding. We hebben een holistische benadering. We luisteren, nemen waar, vragen door en pakken de problemen bij de wortel aan.

Soms zijn onze oplossingen technisch van aard, soms heel praktisch, en meestal anders dan de opdrachtgever vantevoren had verwacht. Want de warmte, koude of droogte die als hinderlijk wordt ervaren is vrijwel nooit het daadwerkelijke probleem. Uit analyse kan blijken dat een gevel onvoldoende geïsoleerd is. Of de installatie werkt niet goed samen met een ruimte of gebouw. En hebben mensen last van droge ogen, dan is meestal de hygiëne het probleem.

Blijf op de hoogte

Wil jij niets missen op het gebied van gezondheid? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Het 'WELL'- bevinden van een gebouw

In een WELL-gebouw gaat het om de mens  

Volantis adviseert aan organisaties die medewerkers en hun gezondheid en welzijn op de eerste plaats zetten de WELL Building Standard certificering: een wereldwijd keurmerk om een werkomgeving te creëren met meer gemotiveerde en daardoor gezondere, gelukkigere en productievere medewerkers. In WELL gebouwen is personeelsverloop en ziekteverzuim bewijsbaar lager.  

WELL is een wetenschappelijk onderbouwd traject van tien thema’s die de gezondheid in gebouwen ten goede komen: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort, geluid, circulaire materialen, geestelijke gezondheid en sociale gezondheid.  

Volantis stelt samen met de opdrachtgever de ambities en doelen op, en we begeleiden gedurende het hele certificeringstraject.  

Domi curae: het nieuwe perspectief voor de intramurale ouderenzorg

Belevingsgerichte zorggebouwen die bovendien in kortere tijd en tegen lagere kosten duurzaam gebouwd worden: dat biedt domi curae, een vernieuwend concept voor instellingen die aan ouderen intramurale zorg leveren. Domi curae is ontwikkeld door Willems Bouwbedrijf uit Venlo en 2.0 Architecten (2.0 Architecten behoort bij de Volantis Groep). In mei 2022 werden de eerste panden volgens dit concept opgeleverd: Hagerpoort III, in de Maastrichtse wijk Amby. Het gaat om 64 zorgeenheden, verdeeld over twee gebouwen. Opdrachtgever was de Limburgse instelling Envida.
Lees meer
Domi curae: het nieuwe perspectief voor de intramurale ouderenzorg

De witte Steen

Het ontwerp voor 58 bewoners geeft een kleinschalige, dorpsachtige indruk van een tweetal straatjes met woningen. De doelgroep voor deze woningen zijn echter cliënten van de Zorggroep in Venlo met een lichamelijke of meervoudig complexe handicap.
Lees meer
De witte Steen

Ons perspectief op gezondheid

Om te bouwen aan de wereld van morgen, moet je ook de kennis hebben van morgen. Onze experts gezondheid weten wat de nieuwste ontwikkelingen zijn in de markt en willen jou hier graag over informeren en publiceren daarom regelmatig een blog. Zo kunnen we samen bouwen aan de wereld van morgen. Let’s change the perspective!

Insights

Een eigen tool die Volantis heeft ontwikkeld is Insights. Handig voor woningcorporaties, zorginstellingen met vastgoed, industriële bedrijven – eigenlijk iedere vastgoedeigenaar. Via een klantportaal heeft men toegang tot onder andere data die relevant zijn om een beter inzicht te krijgen in gezondheid en comfortbeleving in gebouwen. 

Onze experts Gezondheid

Wietse van der Zanden

Contact

Bart Brankaert

Contact

Marlou Kellenaers

Contact

Bas Peeters

Contact