Duurzame architectuur en design

Creatief, complex en comfort

Volantis ontwerpt integraal gebouwen in onder meer de industrie, zorg, zakelijke dienstverlening, logistiek en het onderwijs. Elk ontwerp is het uiteindelijke resultaat van de verschillende disciplines die het compacte, goed op elkaar ingespeelde team van Volantis in huis heeft. 

Onze architecten zorgen voor het creatieve deel, op basis van de wensen van de opdrachtgever. Een verkenning van de locatie waar het project gerealiseerd gaat worden, en een inventarisatie van mogelijkheden die bestemmingsplannen bieden, kan ook invloed hebben op de vorm van het ontwerp.  

Comfort en welbevinden in een gebouw speelt al tijdens de tekenfase een grote rol. Dit gaat verder dan rekening houden met aspecten als licht, ventilatie en akoestiek.  

Duurzaamheid en architectuur

Ieder nieuw of uitgebreid gebouw moet in de huidige tijd duurzaam zijn. Volantis zorgt ervoor dat doelstellingen op dit gebied worden vastgelegd en verankerd in het ontwerp. In het bijzonder zijn we voorstander van het principe om energie zo dicht mogelijk bij de gebruiker op te wekken, bij voorkeur in en door het gebouw zelf.

Daarnaast adviseren we over circulariteit, dat als doel heeft om afval te voorkomen en het aandeel niet-primaire grondstoffen te vergroten. Desgewenst kunnen we duurzaamheidstrajecten formaliseren en de prestaties kwantificeren door certificering (LEED of BREEAM), wat bovendien aanvullende waarde toevoegt aan het gebouw.

Blijf op de hoogte

Wil jij niets missen op het gebied van architectuur en design? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Integraal ontwerp

Via ons integrale BIM proces bundelen we de kennis van alle disciplines en maken die zichtbaar voor de opdrachtgever. En we houden vanzelfsprekend continu kosten en budget scherp in de gaten. Het BIM proces kunnen we doortrekken naar de gebruiksfase en er vervolgens een meerjarig onderhoudsplan uit genereren.

Onze projecten

Renovatie en nieuwbouw Clusius College

Praktijkvoorbeeld voor Green Deal Scholen

Lees meer

Slimme constructies Maankwartier Heerlen

Nieuw stadsdeel in Heerlen met station, winkels, cafés, een hotel en woningen.

Lees meer

Contractvorming

De contractmanagers van Volantis besteden het definitieve ontwerp aan in de markt. Afhankelijk van de projectfase en de complexiteit van het project kan gekozen worden voor een zogenaamd Design en Built contract (UAV-gc), een meer traditioneel contract (UAV) of een EPCM contract, waarbij de opdrachtgever tot na de oplevering volledig wordt ontzorgd.

Onze experts Architectuur en Design

Eric Schellevis

Contact

Joep Wielders

Contact

Eric Hasselmann

Contact

Luc Stoot

Contact