Marienburght Budel

Het nieuwe restaurant is door 2.0 Architecten gepositioneerd aan de voorzijde van het bestaande verzorgingshuis, direct bij de entree. In deze ruimte staat ontmoeten centraal. Zo kunnen mensen gezellig zitten, naar buiten kijken, winkelen, wachten op het bezoek, naar de kapper gaan, etc.

Project

 • Nieuwbouw
 • Ontmoetingsplek

Sector

 • Architectuur & Design

Opdrachtgever

van aarle de laat

Een eigen uitstraling

In het nieuwe restaurant, dat de uitstraling van grand café heeft, wordt de gelegenheid geboden om echt te gaan ‘uit eten’ en er wordt een mogelijkheid geboden om een gezamenlijke activiteit te organiseren. De ovale vorm van de nieuwbouw zorgt voor een eigen architectuur. Het gebouw maakt zich los van de bestaande bouw en krijgt het karakter van een paviljoen. De hoofdentree wordt tevens door de eigenzinnige vorm zo min mogelijk uit het zicht genomen en begeleidt de binnenkomst van het bestaande gebouw.

Uitgevoerd door: Volantis Architects

Een efficiënt ontwerp

Voor de materialisering is een houten lamellenstructuur gekozen met als waterkerende laag een rode kunststof-dakbedekking die een warme uitstraling heeft. Door de uitwaaiering van de lamellen wordt de grondvorm versterkt. Het restaurant, de ontmoetingsruimte, de winkel en de keuken zijn georganiseerd rondom het centrale buffet. Van hieruit kunnen winkel en restaurant door één persoon bediend worden. Maaltijden worden geregenereerd in de keuken en aangevuld door een stuk ‘front cooking’ waardoor er meer contact is tussen de kok en zijn gasten.

Blijf op de hoogte

Wil je meer weten over onze projecten en ontwikkelingen op het gebied van architectuur en design? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Technische informatie

 • Projectadres: Graafschap Hornelaan 2 te Budel
 • BVO: 300 m²
 • Ontwerp: 2004
 • Oplevering: 2006
 • Opdrachtgever: Van Aarle de Laat
 • Gebruiker: Stichting Land van Horne
 • Adviseurs: Thissen Installatietechniek, Willem Bos Electro Techniek
 • Aannemer: Vlassak Aannemingsmaatschappij
 • Fotograaf: Rene de Wit

Andere projecten

Volantis realiseert nieuwe en innoveert bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen . We doen dit in alle sectoren, maar voornamelijk in de industrie en de zorg . Van klein tot groot en voor opdrachtgevers uit alle delen van de wereld. We zijn creatief en praktisch. We denken mee en pakken aan. We ontdekken en ondernemen. De resultaten van onze passie om gewoon het goede te doen zijn te zien in tal van projecten, onder meer in de industrie, de zorg, de zakelijke dienstverlening, en het onderwijs.

De Witte Steen

Het ontwerp voor 58 bewoners geeft een kleinschalige, dorpsachtige indruk van een tweetal straatjes met woningen. De doelgroep voor deze woningen zijn echter cliënten van de Zorggroep in Venlo met een lichamelijke of meervoudig complexe handicap.
Lees meer
De Witte Steen

Mariëndaal Groesbeek

In opdracht van Vestia heeft 2.0 architecten het ontwerp gemaakt voor vervangende nieuwbouw van het bestaande zorgcomplex Mariëndaal te Groesbeek. De vervangende nieuwbouw voor Mariëndaal maakt onderdeel uit van een groter geheel. Aansluitend op het terrein van ZZG wordt gelijktijdig het nieuwe centrumplan ontwikkeld.
Lees meer
Mariëndaal Groesbeek