Villa Flora

Villa Flora” is een ontwikkeling bij de Floriade 2012 van architect Jon Kristinsson en Volantis. Dit zeer bijzondere gebouw moet op de cradle to cradle principes een blijvend wereldpodium voor duurzame energieontwikkeling worden. Dit gebouw is uitgeroepen tot het groenste kantoor van Nederland en wordt als best practise gebruikt door Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. Het is volledig gasloos, full electric.

Project

  • Duurzaamheid
  • Constructie
  • Installatietechniek
  • Bouwfysica
  • Brandveiligheid
  • Akoestiek

Sector

  • Utiliteit

Opdrachtgever

Gemeente Venlo

Circulair gebouw

Er is speciaal aandacht besteed aan demontabel bouwen, flexibele indelingsmogelijkheden en meerdere “levenscycli” van gebruik en materiaal. Het constructieve ontwerp is gemaakt en realiseerbaar voor meerdere programma’s/indelingen, waarbij er voldaan blijft aan de eisen. Tevens wordt de gebouw-constructie actief gebruikt als klimaatsysteem in het gebouw.

 

Grote uitdagingen waren de grote open expositieruimte “Expo” (7.500m²), die een comfortklasse A voor kantoor gebouwen moest hebben. Hetzelfde geldt voor de kantoortoren (4.000m²) die één zijde van de exporuimte afsluit. Alle installaties zijn integraal geïntegreerd in de holle vloeren. Zowel de werktuigbouwkundige als elektrotechnische installaties zijn modulair opgebouwd en geven zo een hoge mate van flexibiliteit in de toekomst. Uniek is manier van energie-opwekking. Warmte wordt in zomer “geoogst” in de Expo en diep in de bodem, ca. 100 meter, opgeslagen. In de winter wordt deze warmte gebruikt om het gebouw en de naastgelegen Innovatoren te verwarmen.

Rol van Volantis

Als totaal integraal ontwerper en adviseur van Villa Flora heeft Volantis haar kennis en kunde ingebracht op het gebied van duurzaamheid, werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties, constructies (hoofdconstructeur), bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Onze focus zorgt voor de juiste focus

Andere projecten

Volantis realiseert nieuwe en innoveert bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen . We doen dit in alle sectoren, maar voornamelijk in de industrie en de zorg . Van klein tot groot en voor opdrachtgevers uit alle delen van de wereld. We zijn creatief en praktisch. We denken mee en pakken aan. We ontdekken en ondernemen. De resultaten van onze passie om gewoon het goede te doen zijn te zien in tal van projecten, onder meer in de industrie, de zorg, de zakelijke dienstverlening, en het onderwijs.

Sportzaal Oud Zuid Venlo

Een circulaire sprong voorwaarts.

Lees meer
Circular project
Sportzaal Oud Zuid Venlo

De circulaire sportaccommodatie van DFO'20

Een gebouw dat in de toekomst geen afval is.

Lees meer
Circular project
De circulaire sportaccommodatie van DFO'20