Duurzaam gas

Bij Volantis begrijpen we dat de wereld van energie in rap tempo verandert en dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt. Waterstof kan een cruciale rol spelen in de transitie naar een duurzamere energievoorziening. Het is een schone energiebron die kan worden gebruikt om elektriciteit op te wekken of als brandstof voor voertuigen. Waterstof kan worden geproduceerd uit diverse bronnen, zoals water, aardgas, of hernieuwbare energiebronnen, en heeft veel toepassingen in de industrie, transport en energieopslag.

De transitie naar duurzaam gas is een complex proces dat expertise en begeleiding vereist. Als experts op het gebied van energie en technologie, kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden om de overstap te maken. Onze rol strekt zich uit van het opstellen van gedegen transitieplannen tot het uitvoeren van haalbaarheidsstudies en het bieden van proces- en projectbegeleiding. Met onze diepgaande kennis van energietechnologie en onze ervaring in het implementeren van duurzame oplossingen, kunnen we jou helpen om de voordelen van duurzaam gas volledig te benutten. Samen creëren we een duurzamere toekomst door gebruik te maken van de kracht van waterstof als een schone en betrouwbare energiebron. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen bij deze belangrijke transitie.

Transitie naar duurzaam gas

Samen met jou als klant gaan we aan de slag met het opstellen van een gedegen transitieplan naar duurzaam gas. We analyseren de huidige energievoorziening en identificeren mogelijkheden om waterstof te integreren. Onze experts helpen je bij het ontwikkelen van een strategie die naadloos past bij jouw bedrijf en duurzaamheidsdoelen.

Haalbaarheidsstudie inpassing waterstof

Voordat je de stap zet naar waterstof, is het van belang om een haalbaarheidsstudie uit te voeren. Wij voeren gedetailleerde haalbaarheidsstudies uit om de levensvatbaarheid en rendabiliteit van waterstofintegratie te beoordelen. Op basis van deze studie kunnen wij je nog beter adviseren over de beste aanpak voor jouw specifieke situatie.

Implementatie van waterstofoplossingen

Volantis helpt niet alleen bij de planning, maar ook bij de daadwerkelijke implementatie van waterstofoplossingen. We stellen gedetailleerde uitvoeringsplannen op en begeleiden de klant bij elke stap van het proces, van ontwerp tot implementatie, om ervoor te zorgen dat het waterstofproject succesvol verloopt.

Onze experts bieden proces- en projectbegeleiding om ervoor te zorgen dat het project voldoet aan de hoogste normen van efficiëntie en kwaliteit. We nemen de verantwoordelijkheid voor het stroomlijnen van processen en het bewaken van de voortgang van jouw project, zodat jij als klant je kan focussen op wat voor jou echt belangrijk is.

System Engineering en Integratie

Bij de integratie van waterstof is een gedetailleerde systeemengineering van essentieel belang. Wij bieden expertise in system engineering en integratie om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe waterstofsystemen naadloos samenwerken met je bestaande infrastructuur.

Kwaliteit en Veiligheidssysteem Opstellen

Bij Volantis nemen we kwaliteit en veiligheid zeer serieus. We helpen je  bij het opstellen van kwaliteitssystemen en veiligheidsprotocollen om ervoor te zorgen dat jouw project voldoet aan de hoogste normen op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid.

Ons perspectief op energietransitie

Volantis zet zich in voor het realiseren van energie-efficiënte productie-omgevingen, kantoren en andere gebouwen. We bieden ondersteuning bij de ontwikkeling van duurzame alternatieven ter vervanging van gasgebruik, zoals duurzame warmte en koeling, duurzame elektriciteit en waterstof. Onze visie is gericht op het aanpakken van energievraagstukken op lokaal niveau, waarbij we bedrijven ondersteunen om energieneutraal te worden en tegelijkertijd het elektriciteitsnet te ontlasten. Door onze expertise op het gebied van duurzaamheid te combineren met technische kennis in gebouw- en procesinstallaties, bieden wij helderheid over de regelgeving en werken we samen met bedrijven aan het opstellen van een plan om deze doelen te bereiken.

Let’s change the perspective!

Blijf op de hoogte

Wil jij niets missen omtrent energietransitie? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.