Stage ervaring Industrial Design

Wie ben je en wat studeer je?

Hoi iedereen! Ik ben Thom Smits, 22 jaar oud en ik studeer Industrial Design.  

Hoe ben je bij Volantis terecht gekomen?

In augustus had ik besloten een tussenjaar te nemen, omdat ik praktische ervaring wilde opdoen in bij een bedrijf in de duurzaamheidssector. Na een maand mailen en bellen naar vacatures, gooide ik mijn strategie om; ik wilde mijn gezicht laten zien bij bedrijven. Na wat onderzoek naar scale-ups op Strijp-T, ging ik op pad. In oktober klopte ik daarom (letterlijk) aan bij Volantis in Eindhoven met de vraag: hebben jullie werk voor mij. Voordat ik het wist, was ik de volgende week in dienst als werkstudent! 

Waarom is je keuze op Volantis gevallen?

Bij mijn studie Industrial Design is het belangrijk dat je je visie en professionele identiteit als designer blijft ontwikkelen om jezelf te kunnen profileren in de markt. Ik ben erg geïnteresseerd in duurzaamheid en circulariteit, omdat ik zie dat dit enorm belangrijke vraagstukken zijn om een positieve impact te maken op de wereld. Dit waren dan ook de termen die mij aanspraken toen ik Volantis tegenkwam bij het zoeken naar bedrijven in het Strijp-TQ gebouw.  

Hoe zou je Volantis omschrijven?

Volantis is erg veelzijdig. Maar al de verschillende gezichten binnen Volantis delen sowieso 2 kenmerken: vriendelijk- en behulpzaamheid. En jullie meende het ook echt toen jullie zeiden dat het bijna altijd gezellig is bij Volantis! 

Hoe ervaar je je tijd bij Volantis?

Ik voel me erg op mijn gemak bij Volantis. Als Industrial Design student bekijk ik dingen van een ander perspectief. Ik merk dat ik hiermee veel toegevoegde waarde kan leveren. Daarnaast weet men me goed te vinden voor mijn kennis en kunde in gebruiksvriendelijkheid en visuele vormgeving. Ik zie ook dat collega’s echt blij zijn met mijn resultaten en dat laten merken aan anderen. Dit motiveert mij om goede resultaten te blijven leveren. 

Wat zou je mee willen geven aan toekomstige stagiaires of werkstudenten van Volantis?

Wees assertief en sociaal. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in mijn eerste 2 weken een figuurlijk visitekaartje aan veel collega’s heb kunnen geven. Bovendien waarderen mensen het als je zelf initiatief neemt in projecten of aan de bel trekt als je er niet uitkomt. Wees daarom niet bang om van jezelf te laten horen, want zo zet je jezelf op de kaart. 

Leukste moment bij Volantis?

Het leukste moment bij Volantis moet toch wel het Nederlands elftal kijken zijn geweest in Venlo. Wat een gezelligheid was dat!

Thom Smits

TU Eindhoven – Industrial Design