Klant uitgelicht: Sabic

Sabic ''closing the loop''

Sabic is een wereldwijde leider in “chemie die er toe doet”.

De fabrieken van SABIC in Geleen omvatten ongeveer 40% van het industriepark Chemelot. Een groot pijpleidingnet verbindt de locatie Geleen met Antwerpen, Rotterdam en het Ruhrgebied. Via deze pijpleidingen worden onder andere de grondstoffen voor de naftakrakers in Geleen aangeleverd. Deze krakers produceren hoofdzakelijk de gassen etheen en propeen. Dit zijn de grondstoffen voor de kunststoffen polyetheen en polypropeen. Acht verschillende polymeerfabrieken maken onder druk van etheen en propeen de kunststofkorrels – ook granulaat genoemd – polyetheen en polypropeen. Deze korrels worden door klanten verwerkt in onder meer auto-onderdelen, zoals bumpers en dashboards, kunststof kratten, flessen, speelgoed, farmaceutische toepassingen, zoals o.a. in bloedzakken en spuiten, industriële containers en voedselverpakkingen. Plastic is in diverse vormen niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

Helaas brengt het nogal een afvalstroom met zich mee. Tot nu! Want:

  • Waar voorheen de nafta uit ruwe olie gehaald werd, heeft Sabic een programma opgezet ten behoeve van hoogwaardige recycling, circulariteit en gecertificeerde duurzame en hernieuwbare producten.
  • Concreet: men maakt plastic verpakkingen uit plastic afval. Door recycling en hergebruik van materiaal, maar ook door toepassing van biobased grondstoffen en steeds minder fossiele, ontstaat er een circulair model t.b.v. plastic!
  • Circulaire polymeren worden onttrokken en gebruikt voor nieuwe plastic producten. Goedgekeurd en gecertificeerd!
  • Door innovatie en samenwerking heeft recycling een nieuwe dimensie gekregen. Plastic afval krijgt een nieuwe bestemming! Een schoolvoorbeeld van een optimale bijdrage van een circulaire economie!

Wij maken graag contact

Roy Schippers – Commercieel Manager

r.schippers@volantis.nl

+31 (0)77 400 5580