Jan Houwen wint Lodewijk van der Grintenprijs

Een welverdiende nominatie

Met veel trots delen wij dat onze CEO Jan Houwen de Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs 2023 heeft gewonnen!

De Ondernemersprijs is vernoemd naar Lodewijk van der Grinten (1831 – 1895), de oprichter van het voormalige Océ, het huidige Canon Production Printing. Dit bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste economische krachten in Venlo en symboliseert daarmee de missie en als voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

De stichting Lodewijk van der Grintenprijs stimuleert ondernemerschap in de gemeente Venlo en biedt een podium aan bijzondere, inspirerende ondernemers. Er wordt samengewerkt met Ondernemend Venlo, MKB Noord-Limburg, LLTB Noord-Limburg en de gemeente Venlo.

Personeel en ontwikkeling

Dit jaar gaat de speciale aandacht naar het thema Personeel & Ontwikkeling. Dit thema is actueel en toepasselijk in deze tijd gezien er veel veranderd is op de arbeidsmarkt. Managementstijlen van jaren geleden passen niet meer in deze tijd en de werknemers zijn aan zet. Werkgevers zoeken trouwe en betrokken medewerker die zich vol enthousiasme inzetten en passie hebben voor de organisatie. Hoe trek je nieuwe medewerkers aan en houd je huidige medewerkers vast is een krappe arbeidsmarkt.

Wie zich als aantrekkelijke werkgever van zijn concurrenten weet te onderscheiden, heeft een voorsprong die het verschil kan maken. Employer branding gaat over hoe de werkgever wordt gezien en ervaren. Naast drijfveren als salaris, inhoud van het werk, groeikansen en werksfeer, willen medewerkers voor een werkgever werken die dezelfde waarden uitdraagt, nastreeft en waarmaakt die zij zelf ook belangrijk vinden. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en werkplezier. Bron: https://www.lvdgprijs.nl/

“Er is ten tijde van de economische crisis van 2009-2012 een stip aan de horizon gezet om de beste werkgever van de regio te worden.Vanuit die ambitie is een plan ontwikkeld en gevolgd, waarin ontwikkelkansen, inbreng in het bedrijf en een prettige werkomgeving ertoe hebben geleid dat dit doel bereikt is. De titel ‘Aantrekkelijkste werkgever van Limburg’ mochten we eerder in 2020 al dragen. In 2021 en 2022 waren wij met trots de aantrekkelijkste werkgever van deze regio. Prachtig dat Volantis nu in de positie verkeert dat personeel zichzelf aandient en het zittend personeel het bedrijf trouw blijft en extra trots is om er te mogen werken. De nominatie van de Lodewijk van der Grinten Prijs zie ik wederom als een beloning voor het hele team. Zij zijn trots hier te werken.” 

De wereld van Volantis

Volantis is een energiek, snelgroeiend ingenieurs-, architectuur en consultancy groep met 115 enthousiaste collega’s. We realiseren nieuwe en innoveren bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen. We doen dit in alle sectoren, maar voornamelijk in de industrie en de zorg. Van klein tot groot en voor opdrachtgevers uit alle delen van de wereld. We zijn creatief en praktisch. We onderzoeken, ontwerpen, coördineren, regisseren, managen en ontzorgen van begin tot eind. Van ontwerp- en omgevingsvergunningstraject tot bouw- of renovatiefase, en daarna. Ons multidisciplinaire team ontwerpt en bouwt complete industriële productiefaciliteiten volgens EPCM.

Wij ademen circulariteit. Waar maar mogelijk zijn onze vernieuwingen voorzien van de laatste groene technologie en gebruiken we materialen die goed zijn voor mens en planeet. Onze innovaties in duurzaamheid komen het behoud van onze kostbare aarde ten goede. Energiereductie is een vanzelfsprekend thema voor Volantis. En we zijn voorloper op het gebied van circulariteit, een aanpak van bouwen met als doel dat de mensheid ook toekomstig kan beschikken over een rijkdom aan grondstoffen.

Blijf op de hoogte

Wil jij geen enkel nieuwtje van ons missen en meer weten ove onze focusgebieden? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Samenwerking is essentieel

Volantis werkt intensief samen met onderwijsinstellingen als Fontys, HAS, HAN, UM en de TU. Wij luisteren naar hun wensen en zorgen dat ze zich middels trainingen en cursussen blijven ontwikkelen. Dat is niet alleen goed voor Volantis, maar ook aantrekkelijk voor de medewerker. Wij willen graag een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de regio.

Een aantrekkelijke maakindustrie

Het doel is om de maakindustrie meer aandacht te geven, zodat we Venlo nog beter op de kaart kunnen zetten. Het aantrekken en behouden van talenten is hierin de grootste uitdaging, maar essentieel voor bedrijven om te blijven ontwikkelen en voor de welvaart van de regio. Je kunt hier fantastisch wonen, werken en carrière maken. Bedrijven en opleidingen moeten meer met elkaar samenwerken met als doel: de juiste mensen werven. Bron: Ondernemend Venlo

Ons oranje gevoel

Wij geloven dat anders kijken naar de wereld wonderen doet voor alles wat we willen bereiken. Die overtuiging brengt ons elke keer weer nieuwe inzichten met verrassende perspectieven. Zo creëren én realiseren we samen vanuit ieders talent realistische en vernieuwende oplossingen. Voor nu en de toekomst. We zijn pragmatische dromers met een heldere visie die dingen in beweging zet. Ons doel? De wereld stap voor stap een stukje beter te maken. Voor jou. Voor ons. Voor iedereen.

Wij maken graag contact.

Roy Schippers
r.schippers@volantis.nl
077 – 351 5551