Kennis & ervaring op doen binnen Volantis voor de studie Bouwkunde

Wie ben je en wat studeer je?

Mijn naam is Eva Jakobs en ik zit nu in mijn tweede jaar van mijn studie Bouwkunde aan de HAN in Arnhem. Ik heb een periode van 10 weken stage gelopen bij Volantis Architects.

Waarom heb jij voor Volantis gekozen?

Ik had interesse om bij een architectenbureau stage te gaan lopen en aangezien Volantis in het bezit is van de afdeling Architects, wekte dit meteen interesse bij mij op.

Wat was jouw stageopdracht?

Omdat dit mijn eerste stageperiode was, had ik een oriënterende rol in een periode van 10 weken. In deze periode had ik een opdracht mee gekregen om te gaan werken aan mijn eigen leerdoelen aan de hand van bepaalde competenties. Ik heb allemaal verschillende opdrachten van Volantis gekregen, die goed bij die competenties paste. Deze opdrachten moest ik uiteindelijk allemaal verwerken in een portfolio.

Hoe heb jij het ervaren bij Volantis?

Ik heb een leuke en leerzame stageperiode gehad bij Volantis! Ik heb veel geleerd bij de afdeling Architects. Ik heb mee kunnen werken aan verschillende delen van verschillende projecten waar ik veel van mijn collega’s heb kunnen opsteken.

Wat zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs?

Aan de toekomstige stagiaires zou ik mee willen geven om te vragen voor veel afwisselende opdrachten. Ook is het belangrijk om veel feedback te vragen wanneer je klaar bent met een opdracht, want feedback is hetgene waardoor je het meeste leert.

Leukste moment bij Volantis?

Ondanks dat ik maar een korte periode stage heb gelopen bij Volantis, heb ik veel geleerd en een goed beeld gekregen van alle werkzaamheden bij een architectenbureau. Ik vond dit een interessante stage en de tijd is voorbij gevlogen! Aan het eind van dit schooljaar, moet ik een keuze maken voor welke afstudeerrichting ik wil gaan voor mijn studie. Deze stage heeft voor mij deze keuze bevestigd, namelijk de richting architectuur.

Eva Jakobs

HAN Arnhem – Bouwkunde