Kennis en ervaring opdoen binnen team brandveiligheid

Wie ben je en wat studeer je?

Mijn naam is Mila Römers en 20 jaar oud. Ik studeer Integrale Veiligheidskunde aan Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Voor mijn afstudeerstage ging ik opzoek  naar een stage richting brandveiligheid en/of omgevingsveiligheid. De afgelopen 5 maanden heb ik bij Volantis stage gelopen.

 

 

Waarom heb jij voor Volantis gekozen?

Zelf had ik nog niet eerder van Volantis gehoord, maar via Avans Hogeschool werd ik hier op gewezen. De opdrachten die door voorgaande afstudeerders van de opleiding waren gedaan leken me erg interessant en leuk. Op de website heb ik gekeken naar wat Volantis was en deed en dit sprak me eigenlijk meteen aan. Aangezien ik mijn stageopdracht heb willen uitvoeren op het gebied van brandveiligheid, paste dit er helemaal bij. Na een gesprek leek Volantis mij een hele leuke plek om stage te lopen.

Wat was jouw stageopdracht?

Voor Team Brandveiligheid heb ik een opdracht mogen uitvoeren over de brand- en omgevingsveiligheid van lithium-ion energieopslagsystemen. In deze systemen kan overtollige energie afkomstig uit bijvoorbeeld PV-panelen of windturbines worden opgeslagen om op een later moment gebruikt te worden. Aan deze techniek zitten risico’s verbonden. Daar heb ik dan ook onderzoek naar gedaan. Tot slot heb ik een tool gemaakt waarin maatregelen die genomen kunnen worden om het belangrijkste veiligheidsrisico (thermal runaway) te verminderen staan weergegeven, in de vorm van een soort checklist.

Hoe heb jij het ervaren bij Volantis?

Ik heb mijn stage bij Volantis erg positief ervaren. Gedurende de gehele periode heb ik veel kunnen leren en heb ik kennis kunnen maken met het werk omtrent brandveiligheid. Daarnaast heb ik goede begeleiding gehad bij de stageopdracht en kon ik altijd terecht bij iemand om mijn vragen te stellen. De leuke en gezellige collega’s zorgden dat de stage een leuke tijd en geslaagde stage was.

Wat zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs?

Ik zou mee willen geven aan toekomstige stagiairs om naast je opdracht, ook een kijkje te nemen in werkzaamheden van de organisatie. Hierdoor leer je meer van het vakgebied dan enkel je afstudeeropdracht.

Wanneer je voor een stage bij Volantis kiest, kom je terecht in een leuke organisatie met leuke collega’s. Zij helpen en denken graag met je mee en je wordt echt betrokken in het team en de werkzaamheden.

Leukste moment bij Volantis?

Ik vond het heel leuk om mee te werken aan een project. Zo kon ik ook meer kennis opdoen van de werkzaamheden die Team Brandveiligheid van Volantis uitvoert. Het is ook fijn dat de mogelijkheid er was om zo met iets anders bezig te zijn dan de afstudeeropdracht.

Daarnaast vond ik het super leuk dat ik mee mocht met het teamuitstapje van Volantis Consultants. Zeker omdat ik slechts 1,5 week bij Volantis begonnen was met mijn stage en dit echt niet vanzelfsprekend is in mijn ogen. Hierdoor voelde ik meteen verbonden en welkom binnen het team. Dit was super leuk!

Mila Römers

Avans Hogeschool – Opleiding Integrale Veiligheidskunde