Tool risicogestuurde brandveiligheid

Waarom heb jij voor Volantis gekozen?

Ik heb voor Volantis gekozen omdat zij een uitdagende opdracht aanboden in een voor mij nieuw vakgebied (Brandveiligheid), waarbij ik direct merkte dat ik heel veel vrijheid kreeg om hier mijn eigen invulling aan te geven. Daarnaast voelde ik me na de eerste gesprekken al meteen welkom binnen de organisatie, wat mij veel vertrouwen gaf voor een mooie afstudeerperiode.

Wat was jouw stageopdracht?

Mijn onderzoeksopdracht hield verband met het ontwikkelen van een instrument voor risicogestuurde brandveiligheid in de zorg. Hierbij heb ik uiteindelijk een procesmatige aanpak opgezet, die brandveiligheidsadviseurs kan ondersteunen bij het inzichtelijk maken van de wensen van de opdrachtgever en de brandveiligheidsrisico’s die gelden voor een nieuw te ontwikkelen woonzorggebouw in een vroeg stadium van het ontwerpproces.

 

Wat is jouw ervaring?

Na mijn start bij Volantis voelde ik me, ondanks het thuiswerken, meteen welkom binnen het team en is er alles aan gedaan om mij zoveel mogelijk te betrekken in de verschillende werkzaamheden op het gebied van brandveiligheid en daarbuiten.

Daarnaast was de begeleiding vanuit Volantis super en werd er altijd meer dan voldoende tijd vrij gemaakt om vragen te stellen of om gewoon eens te sparren over mijn onderzoek, mijn toekomst en het werk als brandveiligheidsadviseur.

Leukste moment bij Volantis

Het leukste aan mijn afstudeerperiode bij Volantis vond ik het enthousiasme waarmee ook collega’s aan de slag zijn gegaan met de ontwikkeling van mijn instrument. En de vele gesprekken, zowel intern als met specialisten uit het werkveld, waaruit elke keer weer meer ideeën ontstonden om mijn onderzoek naar een hoger niveau te brengen.

Rick Mentink

Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch – Integrale Veiligheidskunde