Co2 dashboard

Waarom heb jij voor Volantis gekozen?

Toen ik voor het eerst in contact kwam met Volantis voelde ik me meteen welkom. De projecten die Volantis heeft uitgevoerd spraken me erg aan en met het bepalen van mijn opdracht kreeg ik ook inspraak om mijn voorkeuren aan te geven. Hierdoor heb ik een leuke en interessante opdracht uit kunnen voeren bij Volantis.

Wat was jouw stageopdracht?

Het creëren van een dashboard dat CO2-stromen weer kan geven binnen de nieuwe tool van Volantis: Volantis Insights. Ik heb onderzoek gedaan naar een aantal producten en hiervoor berekeningen uitgevoerd in de programmeerbare omgeving SkySpark. Uiteindelijk is er een werkend dashboard gecreëerd dat live te zien is.

Gert Haazen CO2 dashboard

 

Wat is jouw ervaring?

Tijdens mijn stage bij Volantis voelde ik me erg welkom en stond iedereen klaar om je te helpen. Ik heb zelf stage gelopen in de corona-periode waardoor ik een aantal dagen in de week thuis moest werken. Dit was echter geen probleem omdat er altijd goed contact wordt behouden met je collega’s. Je mag als stagiaire aansluiten bij meetings en je wordt echt een deel van het team op de afdeling waar je werkt.

Leukste moment bij Volantis

Het leukste moment van mijn stage vond ik het moment dat we het dashboard eindelijk werkend kregen. Aan het einde van mijn stageperiode zat ik wat krap in de tijd en werd het nog spannend om alles af te krijgen. Ik heb uiteindelijk samen met mijn begeleider toch alles af weten te krijgen en we waren beide zeer tevreden met het resultaat.

 

Gert Haazen

Gert Haazen

Fontys Hogeschool Venlo – Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen