Stage ervaring Marketing en Communicatie

Wie ben je en wat studeer je?

Ik ben Senna Jacobs, vorig jaar ben ik begonnen aan de opleiding Marketing & Communication Specialist aan het Summa College in Eindhoven. Ik heb de afgelopen 10 weken stage gelopen bij Volantis.

Waarom heb jij voor Volantis gekozen?

Ik begon met zoeken voor een stageplek wat gelegen is bij mij in de buurt. Echter vond ik geen bedrijf dat echt geschikt was voor een stageplek. Uiteindelijk ben ik via mijn mentor bij Volantis terecht gekomen, en het matchte meteen.

Wat was jouw stageopdracht?

Doordat dit mijn allereerste stageperiode was, was het vanuit school erg van belang dat ik een oriënterende rol zou krijgen. Omdat dit een relatief korte stageperiode was van 10 weken, heb ik geen specifieke opdracht meegekregen vanuit school. Het was namelijk de bedoeling om praktijkervaring op te doen in de marketingbranche. Ik heb tijdens mijn stageperiode bij Volantis aan een aantal taken gewerkt zoals: de ontwikkeling van een nieuwe CV template, de ontwikkeling van nieuwe e-mail banners en de ontwikkeling van enkele posters en beschrijvingen.

Hoe heb jij het ervaren bij Volantis?

De tijd die ik bij Volantis heb gehad, was super! Volantis is een groot bedrijf met veel medewerkers in dienst, maar kon mijn draai alsnog snel vinden. Binnen het bedrijf zijn er veel verschillende vakgebieden en expertises, echter werkte iedereen als team samen. Dit was erg fijn om te zien. Je collega’s waarderen je mening en luisteren hier ook echt naar. Ze staan allemaal klaar om je te helpen en laten je je eigen ding doen. De flexibiliteit en omarming waardeer ik zeer! Ik voelde me al snel thuis.

Wat zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs?

Ben vooral niet bang om jezelf te zijn. Ook al ben je een stagiair, je hoort erbij en hebt inspraak op werk gerelateerde dingen. Maak je dus geen zorgen dat je in een hoekje wordt weggestopt omdat je een ”stagiair” bent. Ik denk ook dat het belangrijk is om veel vragen te stellen en te vragen naar feedback. Hierdoor leer je namelijk heel erg veel!

Leukste moment bij Volantis?

Ik vond het moment dat de nieuwe CV template af was erg leuk! Een andere werkstudent en ik hebben hier hard aan gewerkt en er resultaat mocht er zijn. Het was fijn om te horen dat andere collega’s er blij mee waren. Uiteraard was het ook erg gezellig om samen voetbal te kijken met een hapje eten en wat drinken.

Senna Jacobs

Summa College Eindhoven – Marketing & Communication Specialist