Kennis en ervaring opdoen binnen het werk van management assistent

Wie ben je en wat studeer je?

Mijn naam is Maaike Aerts en ik volg de opleiding Office & Management Specialist aan Gilde Opleidingen in Venlo. De afgelopen 20 weken heb ik stage gelopen bij Volantis.

Waarom heb jij voor Volantis gekozen?

Ik ben opzoek gegaan naar een leuke stageplek die bij mij in de buurt ligt. Ik ben via mijn mentor gestuit op Volantis en dit leek mij een leuk bedrijf om stage te lopen!

Wat was jouw stageopdracht?

Tijdens mijn stageperiode was mijn  opdracht om mee te lopen in de werkzaamheden van het bedrijf en taken uit te voeren die binnen mijn toekomstige vakgebied lagen. Op deze manier kreeg ik de kans om praktijkervaring op te doen en hierin te ontdekken welke taken mij wel en niet lagen. Het was ook noodzakelijk dat ik mijn stagebegeleidster ondersteunde met haar dagelijkse taken en werkzaamheden.

Hoe heb jij het ervaren bij Volantis?

Ik heb mijn stageperiode bij Volantis als erg positief ervaren! Het is een zeer fijne stageplek met erg goede begeleiding. Het is een prettige werkplek en geeft je de kans om veel te leren. Ook is het bedrijf is zeer flexibel en houden ze rekening met jou en je school. Ik heb me altijd erg welkom gevoeld  door de sociale medewerkers bij Volantis, ze maken graag een praatje met je!

Wat zou je mee willen geven aan toekomstige stagiairs?

Wat ik graag zou willen meegeven aan de toekomstige stagiaires, is dat ze niet moeten twijfelen om hier stage te lopen! Het is een erg fijne stageplaats met super leuke collega’s. Ook zou ik willen meegeven om zoveel mogelijk interesse in je toekomstige vakgebied te tonen, op deze manier leer je namelijk het meeste!

Leukste moment bij Volantis?

Ik vond het vooral leuk om een gezellig praatje te maken met de collega’s! Niks was te gek. Iedereen is spontaan  en dat maakt het erg makkelijk. Ik kan niet perse een specifiek moment kiezen.

Maaike Aerts

Gilde Opleidingen Venlo – Office & Management Specialist