Stage Bouwfysica, Akoestiek en Brandveiligheid

Buig jij je graag over complexe akoestische en bouwfysische vraagstukken? Wil je bijdragen aan de optimalisatie van duurzaamheid en brandveiligheidsconcepten? Dat wordt jouw specialiteit bij Volantis!

Over Volantis en deze uitdaging

De missie van Volantis is ‘Let’s change the perspective’, oftewel anders denken, beter doen. Wij zijn creatief en durven gebaande paden te verlaten om te innoveren en daarmee te komen tot betere, slimmere, efficiëntere, effectievere en duurzamere oplossingen. Daarnaast zit circulariteit in het Volantis DNA. We streven een zo hoog mogelijk circulair doel na en dagen onze klanten graag uit. Dit doen we onder andere door te adviseren over circulair materiaalgebruik.

Om de missie te behalen en duurzame oplossingen te realiseren hebben wij jouw hulp nodig!
Dit via een onderzoeksproject dat zich enerzijds richt op circulaire brandwerende materialen en anderzijds op circulaire akoestische materialen. Brandveiligheid en akoestiek zijn in elk gebouw belangrijk, maar toch denken we daar nog niet over na bij duurzaamheid. De brandwerende materialen die op dit moment vaak toegepast worden in projecten zijn meestal niet circulair en soms zelfs slecht voor de gezondheid van de mens. Dit geldt ook voor akoestische materialen, vaak zijn deze niet circulair. Losmaakbaarheid van materialen is een belangrijke voorwaarde om het materiaal te kunnen hergebruiken en afval te voorkomen. Volantis wil het perspectief veranderen, haar klanten bewust maken en adviseren over hoe het beter kan. Mogelijk door een aantal vragen te beantwoorden:

 • Welke materialen zijn er op dit moment beschikbaar in de markt, die aan bovenstaande eisen voldoen? En wat zijn de voor- en nadelen t.o.v. het traditionele product?
 • Hebben ze dezelfde prestatie-eisen op het gebied van brandveiligheid en/of akoestiek? In het onderzoek worden circulaire brandwerende en akoestische materialen in kaart gebracht, samen met de prestaties en voor- en nadelen.

 

De plus en minpunten

 • Werken bij de aantrekkelijkste werkgever van Noord–Limburg
 • Modern ingerichte kantoren met veel licht en groen en lekkere koffie
 • Maandagmiddag lunch
 • Je moet zelf je eigen koffie halen en af en toe de vaatwasser uitruimen
 • We hebben iets te vaak gebak, worstenbroodjes of vlaai wat niet goed is voor de calorieën

Wat we van jou verwachten

We zijn compact georganiseerd en spelen snel en flexibel in op elke uitdaging. Wij zijn creatief en durven gebaande paden te verlaten om te innoveren en daarmee te komen tot betere, slimmere, efficiëntere, effectievere en/of duurzamere oplossingen.

De missie van Volantis is dan ook ‘Change the perspective’, oftewel anders denken, beter doen.

Dit heb jij als onze nieuwe collega-stagiair te bieden:

 • Je studeert momenteel in de richting van Bouwkunde, Bouwfysica of Werktuigbouwkunde
 • Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen en je grenzen verleggen binnen een snelgroeiend bedrijf.
 • Je hebt affiniteit met circulariteit, brandveiligheid, akoestiek en gezondheid.
 • Je houdt van vrijheid en flexibiliteit
 • Toont initiatief en betrokkenheid