(BIM) Modelleur Constructies

Ingenieurs, Design en Consultancy Groep Volantis ontzorgt, inspireert en verrast in elke fase van de levenscyclus van (bedrijfs)gebouwen en productiemiddelen: vanaf ontwikkeling tot realisatie en onderhoud met als uitgangspunt “The Natural Step” oftewel circulair.

Over Volantis en deze uitdaging

Volantis is een spin in het web, een ketenregisseur die samen met opdrachtgever en architect het hele projectteam, inclusief toeleveranciers, bij de hand neemt om zo circulair en gezond mogelijk te bouwen. We komen met slimme oplossingen waarbij we grenzen durven te verleggen. In het kader van toekomstig hergebruik zorgen we natuurlijk ook voor zaken als materiaalpaspoorten en remontageplannen.

We zijn compact georganiseerd en spelen snel en flexibel in op elke uitdaging. Onze expertise is verdeeld over diverse Business Units. De missie van Volantis is ‘Change the perspective’, oftewel anders denken, beter doen. De business unit Building & Structures kent een jong en dynamisch team met de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen naar de richting die jij zelf interessant vindt. We stimuleren je om mee te denken, ideeën aan te leveren en niet zomaar de repeterende handelingen uit te voeren. We hebben gelukkig vele verschillende projecten van beton tot staalconstructies, dus repeterend werk komt zelf voor. We staan voor eerlijkheid en vinden het dan ook belangrijk om te vermelden dat sporadisch traditionele bouwprojecten uitgevoerd worden.

Bij Volantis Building & Structures is “Modelleur Constructies” een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid; je bent verantwoordelijk voor het maken, uitwerken en controleren van constructieve 3D (REVIT) modellen. Je bouwt virtueel om vooraf inzicht te geven in het eindresultaat. Voor Volantis is het belangrijk om vaardigheden te hebben in 3D modelleren met Revit en interesse te hebben in BIM ontwikkelingen, zoals clash controles en Virtual Reality tours.

Revit is de hoofdsoftware waarmee gemodelleerd wordt. Software die buiten Revit minimaal de revue passeren zijn: VR ruimte, Dalux, clash controle middels Solibri, IFC, Navis works, Dynamo en Autocad.

Dit mag je van ons verwachten

We blinken uit in onze kernwaarden, onderzoekend, oorspronkelijk en ondernemend. Let’s innovate, let’s do it better! De cultuur is te typeren als open en vriendelijk wat al 2 jaar beloond is met de titel: “De aantrekkelijkste werkgever van Noord-Limburg”  We geven veel vertrouwen en vrijheid wat zorgt voor een goede werk-privé balans. Jij bent de regisseur van niet alleen de projecten en je team, maar ook van je agenda! We doen veel aan teambuilding vanuit alle disciplines en hebben een Volantis Academy opgericht waar je continu leert van totaal verschillende onderwerpen. Hier wordt zowel intern als externe kennis voor ingevlogen. Vanzelfsprekend hoort hier een goed salaris en arbeidsvoorwaardenpakket bij!

De plus en minpunten

 • Modern ingerichte kantoren met veel licht en groen en lekkere koffie
 • Flexibele werktijden wat past in jouw privé situatie
 • Kwartaalbijeenkomsten met diner
 • Je moet zelf je eigen koffie halen

Jouw team

Het betreft een geheel nieuwe groeiende functie, we spelen in op de groei, maar ook de verandering in onze teams. Deze zijn steeds meer divers, met diverse drijfveren en verschillende levensfases. Onze groep is nog een jonge groep, maar wel uitermate gedreven, vol energie en werkend vanuit één teamgedachte: “Met elkaar” is de spiegel die wij ons steeds voorhouden waar iedereen elkaar vertrouwen geeft en zelfstandig laat werken.

Wat we van jou verwachten

Jouw rol als BIM Modelleur Constructies

 • Detaillering ontwerp en werktekeningen;
 • Technische vraagstukken vertalen naar een technische oplossing;
 • 3D-modelleren van constructief ontwerp;
 • Technisch coördineren en verwerken van het bouwkundig ontwerp in elke fase;
 • Uitwerken van modelleerwerkzaamheden;
 • Het maken van aanvraag-, bestek- en werktekeningen voor projecten. We zoeken iemand die geïnteresseerd is in alle innovaties binnen alle 3D (structural design) software die we gebruiken. Je vindt het leuk om dit uit je eigen initiatief toe te passen.

Jij herkent je in onderstaand profiel

 • MBO/HBO afgeronde opleiding bouwkunde (Structural Design);
 • Minimaal 2 jaar werkervaring binnen een ingenieursbureau of ontwikkelende aannemer;
 • Kennis van en ervaring met de moderne software/ EEM, IFC, REVIT/ BIM;
 • Hoog analytisch vermogen en constructief inzicht;
 • Je vindt het uitdagend om problemen te analyseren en te adviseren en hebt goede schriftelijke rapportage vaardigheden;
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze diensten naar onze trotse klanten;
 • Je kunt goed samenwerken en vindt het belangrijk om jezelf continue te ontwikkelen;
 • Je bent ondernemend, denkt in kansen;
 • Goede beheersing van de Engelse en Duitse taal;
 • Je hebt affiniteit met innovatie en de wil om in de toekomst Duurzaamheid (Circular Design) in je projecten te realiseren.