Consultant circulaire bouw

Herken je die ambitie om impact te willen maken?

Wij zijn op zoek naar een Consultant, met een bouwkundige achtergrond die SAMEN impact wil maken en de duurzame- en circulaire transitie wil versnellen.

Volantis groeit en bruist van de ambitie. Duurzaamheid, innovatie en circulariteit vormt een centraal aspect in onze ontwerptrajecten, we durven dan ook wel met trots te zeggen dat we dit ademen. Inmiddels zijn we met 115 professionals bezig aan onze missie op naar een circulair morgen: let’s change the perspective. De behoeften om samen met onze klanten door te bouwen aan een volgende fase – van inspireren, naar activeren en implementeren groeit iedere dag.

Als Consultant circulaire bouw maak je deel uit van het project-ontwerpteam binnen de business unit Volantis Circular. Aan tafel krijgt ons ontwerp gestalte met de input van onze architecten, constructeurs, installatie-adviseurs, brandveiligheid deskundige en jou als circulaire deskundige. Daarbij ligt de focus op doen en realiseren. Dit zorgt dat je écht impact maakt en het zichtbaar resultaat ziet.
Volantis Circular is meer dan alleen een adviseur. Door het initiëren én uitvoeren van agenda-zettende (onderzoeks) projecten spelen we in op de vragen en mindset die zich nu en in de toekomst voordoen in de transitie naar een circulaire economie.

Als sparringpartner adviseer en ondersteun je hierbij onze klanten om hun duurzaamheidsambities te realiseren. Je bent hierin het boegbeeld van onze organisatie. Hierbij zijn ondernemerschap en initiatief nemen belangrijke competenties waarover jij beschikt. We begeven ons in een groeimarkt met volop kansen en uitdagingen.

Een greep uit je takenpakket

 • Het verder ontwikkelen en uitbouwen van onze business propositie op het gebied van circulariteit in de bouwwereld;
 • Het begeleiden van organisaties en bouwprojecten in de strategische transitie naar een circulaire economie;
 • Projecten voorzien van deskundig advies op het gebied van circulair materiaalgebruik en processtappen;
 • Smeden van circulaire verdienmodellen die circulaire projecten helpen realiseren;
 • Adviseren in ontwerp- en revitaliseringstrajecten omtrent de circulariteit & duurzaamheid;
 • Je haalt energie uit en weet anderen te inspireren over duurzaamheidsthema’s;
 • Aansturen van benodigde onderbouwende onderzoeken als onder meer impactanalyses en circulaire business modellen;
 • Coaching van collega’s vanuit de multidisciplinaire Volantis visie bij de kennisontwikkeling op het expertisegebied circulariteit, bouw en gezondheid;
 • Het actief uitdragen van kennis en expertise in de vorm van publicatie van artikelen, marketing uitingen en houden van lezingen en kennisdeling.
 • Het toezicht houden en inhoudelijk controleren van adviesproducten;
 • Als Consultant krijg je de kans om ons team verder mee op te bouwen en aan te sturen.

De plus en minpunten

 • Ruime interne en externe ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
 • Gezellige informatieve kwartaalafsluitingen met diner en een borrel
 • Veel vitale sport mogelijkheden op de 3 inspirerende werkplekken
 • Je moet zelf je eigen koffie halen

Onze nieuwe collega

Buiten een afgeronde HBO/WO opleiding gericht op bouwkunde, vastgoed of financiën aangevuld met opleidingen in duurzaamheid of circulariteit, heb jij als onze nieuwe collega ons te bieden:

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met het adviseren over (complexe) duurzame en/of circulaire vraagstukken.
 • Ben je minimaal 28 uur en maximaal 40 uur beschikbaar.
 • Methodes van milieuprestatiegebouwen, MPG, GPR, BCI, LCA en losmaakbaarheidsindexen zijn je niet vreemd.
 • Staan innovatie en duurzaamheid bij jou hoog in het vaandel.
 • Weet je collega’s te coachen en inspireren.
 • Beschik je over een gezonde dosis enthousiasme en werkplezier.

Wat mag je van Volantis als werkgever verwachten

Wij werken voor toonaangevende opdrachtgevers. Zij dagen ons uit om net als zijzelf continue mee te bewegen óf voorop te lopen met de ontwikkelingen in wetgeving, markt en omgeving en de uitdagingen die in onze toekomst liggen te verwezenlijken. Daarbij verplaatsen we ons in het belang van onze klant; we kijken naar de vraag achter de vraag. Daarbij zijn we ook proactief om een vraag om te buigen naar een duurzame behoefte vanuit het belang van de klant!

Onze bedrijfscultuur is te typeren als open en vriendelijk. We geven veel vertrouwen en vrijheid wat zorgt voor een goede werk-privé balans en regie in je projecten.

We doen veel aan teambuilding vanuit alle disciplines en hebben een Volantis Academy waarin je kennis krijgt aangereikt over verschillende onderwerpen. Hier worden zowel interne als externe experts voor ingevlogen.

Daarnaast hoort bij jouw nieuwe baan ook een goed salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, thuiswerkmogelijkheden, opleiding- en cursus faciliteiten en verbindingen middels teamactiviteiten.

 

Je inspirerende werkplek

Bij Volantis kom je te werken op een van onze innoverende kantoren op Strijp T in Eindhoven, de Brightlands Greenport Campus in Venlo of de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Jij kiest zelf uit waar. We geven vrijheid en vertrouwen, dus ook de thuiswerkplek behoort tot de mogelijkheden.

Hier kom je te werken bij onze Business Unit Circular binnen Volantis Consultants. Deze Business Unit is onderdeel van de Volantis Groep. Met onze multidisciplinaire insteek houden we ons al ruim 72 jaar bezig -samen met bijna 115 collega’s uit de Volantis Groep-  met vele grote, complexe, uitdagende en vaak spraakmakende adviesvraagstukken.

We zijn compact georganiseerd en spelen snel en flexibel in op elke uitdaging. Wij zijn creatief en durven gebaande paden te verlaten om te innoveren en daarmee te komen tot betere, slimmere, efficiëntere, effectievere en/of duurzamere oplossingen. We stimuleren horizontale en verticale doorgroei ambities.

De missie van Volantis is dan ook ‘Change the perspective’, we believe that we can make the difference for success and a better world!