Junior Engineer

Ben je leergierig en heb je de ambitie expertise op AutoCAD/Revit, ontwerpen of modelleren? Wij zoeken een Junior Engineer voor onze bruisende vestiging op de Chemelot Campus Geleen.

Er zijn genoeg ingenieursbureaus waar je installaties kunt ontwerpen. Maar bij Volantis doen we het anders. Volantis is toonaangevend en inspireert haar mensen, opdrachtgevers en klanten naar slimme toepassingen. Wij blinken uit om mensen beter en comfortabel te laten werken, wonen en genieten en investeren in een werkomgeving die anderen verwondert. Wij verbinden de veelzijdige technische expertises met de wensen en belangen van de opdrachtgever.

Onderstaande gebieden betrekken we in een integrale projectaanpak, verdeeld in vijf business units:
Installatietechnisch, bouwkundig, bouwfysica, brandveiligheid, constructies, materiaaltoepassingen, energiegebruik, duurzaamheid, ESH consultancy (risico’s identificeren op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid) en architectuur.

We groeien! Voor onze vestiging in Geleen zoeken we een young talent die een drive heeft om deze wereld innovatiever en duurzamer te maken.

 

Dit mag je van ons verwachten

We blinken uit in onze kernwaarden, onderzoekend, oorspronkelijk en ondernemend. Let’s innovate, let’s do it better! De cultuur is te typeren als open en vriendelijk. We geven veel vertrouwen en vrijheid wat zorgt voor een goede werk-privé balans. Jij bent de regisseur van niet alleen de projecten ook van je agenda! We doen veel aan teambuilding vanuit alle disciplines en hebben een Volantis Academy opgericht waar je continu leert van totaal verschillende onderwerpen. Hier wordt zowel interne als externe kennis voor ingevlogen. Daarnaast bieden we:

 • Mogelijkheden voor een werkweek tussen de 32 en 40 uur;
 • Mogelijkheid om naast je werk een studie te volgen, denk aan de MIT of HIT opleiding,
 • 29 vakantiedagen;
 • Uitstekende werk-privé balans;
 • Flexibele werktijden en volop vertrouw en vrijheid om thuis te werken, jij bent de regisseur van je agenda;
 • Goed salaris met groeipotentie in zowel salaris als functie;
 • Volop mogelijkheden voor het volgen van cursussen en opleidingen;
 • Een op maat gemaakt young professional groeitraject

Bekijk onderstaand video om een indruk te krijgen wat werken bij Volantis voor young professionals aantrekkelijk maakt –> https://www.youtube.com/watch?v=ocuzBN3vrPs&t=34s.

De plus en minpunten

 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Flexibele werktijden
 • Ruime ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
 • Je moet zelf je eigen koffie halen

Wat we van jou verwachten

Iedere dag is anders en ieder project is uniek, de mogelijke kennisgebieden van jouw functie:

 • Installatietechnische aspecten op zowel E en W vakgebieden
 • Energieprestaties van gebouwen
 • Engineering en modelleren van werktuigbouwkundige gebouwinstallaties in Revit
 • Ondersteunen van projecten en het hebben van klantcontact. Jouw ontwerp wordt realiteit wat betekent dat je op de bouwplaats rondloopt om met eigen ogen je gebouwde ontwerp te zien.

Wij zijn betrokken in het advies en ontwerp van ambitieuze en complexe projecten in onder andere de industriële sector. Ons doel is om, naast het ontwikkelen van energie-efficiënte concepten, vooral ook realiseerbare ontwerpen te maken. We passen innovatieve en duurzame concepten toe in de praktijk en zorgen voor een optimale combinatie van energie-efficiëntie, reductie van milieubelasting en een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Naast een (recentelijke) afgeronde technische MBO opleiding, Mechatronica of Engineering, heb je vooral de energie en wil om de wereld van het ontwerpen, tekenen, modelleren van de installatietechniek te ontdekken. Uiteraard word je de eerste jaren intensief begeleid door een Senior collega die je inspireert, verrast en uitdaagt. We geven je volop vrijheid en zelfstandigheid. Naast een interne coach die je helpt met je persoonlijke groei als young professional krijg je ook een inhoudelijke buddy die dagdagelijks voor je klaar staat.

Ambitie en groei

Voor de komende jaren voorzien wij een verdere doorzet van deze groei en zorgt de multidisciplinaire aanpak van onze 110 collega’s ervoor dat je op jonge leeftijd al veel kunt leren en je kennis direct verbreed.

Er is volop doorgroeiperspectief op zowel inhoudelijk vlak als zelfstandigheid. We stimuleren de groei naar zelfstandigheid en kwaliteit waar je integrale projecten aanstuurt in combinatie met je inhoudelijke expertise. Bij deze werkzaamheden vormt de inhoudelijke discipline/expertise de solide basis. Qua expertise willen wij voorop lopen, onderdeel zijn van de kopgroep.