Onderzoek Timber Building | Structures

Het gebouw (Villa Flora) nóg groener maken door te focussen op Timber Buildings/Structures en innovatie!

Villa Flora is een uniek gebouw wat tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Venlo in 2012 een belangrijke trekpleister vormde. De architect is Jón Kristinsson. Samen met de architect en de opdrachtgever is door Volantis dit ontwerp verder uitgewerkt tot het gebouw dat wordt gezien als het groenste gebouw van Nederland. Volantis heeft in het ontwerp bewust gekeken naar de energiehuishouding, ‘groene’ materialen, demontabel bouwen en een integratie van installaties en constructies die in de toekomst veel flexibiliteit geven.

Het is echter alweer 10 jaar geleden dat de bouw van Villa Flora is gestart. Vergeleken met later gebouwde kantoren is het gebouw nog steeds haar tijd ver vooruit. Innovatie en duurzaamheid staan bij ons altijd hoog in het vaandel. Dus willen we onszelf opnieuw uitdagen en onderzoeken of het gebouw met de huidige kennis over bijvoorbeeld CLT nóg groener had gekund. Het gebouw is voorzien van een slimme prefab beton constructie, waarbij constructies en installaties met elkaar zijn geïntegreerd.

Dit mag je van ons verwachten

Ervaring opdoen bij Volantis tijdens de studie betekent werkervaring op doen in een leuk team, binnen een professioneel bedrijf, die veel vertrouwen en vrijheid geeft. Er liggen volop projecten, jij bent zelf de regisseur van je werk. Daarnaast is er voldoende tijd en aandacht voor ontspanning, teambuilding en in deze bijzondere tijd borrelen we ook virtueel om toch samen te zijn. Van een pubquiz, tot muziek bingo, wij vinden ontspanning erg belangrijk. Work hard, play hard!

De plus en minpunten

  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Flexibele werktijden
  • Ruime ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
  • Je moet zelf je eigen koffie halen

Wat we van jou verwachten

Volg je momenteel een Bachelor/Master richting constructie en wil je je verdiepen in innovatie gericht op Timber Buildings/Structures? Ben jij in staat dit bestaande gebouw ontwerp nóg groener te maken door hier een nieuwe constructie voor te ontwerpen en daarbij rekening te houden met demontabelbaarheid, integratie van installaties en flexibiliteit in gebruik? Je dient creatief te zijn, buiten gebaande paden durven te lopen en goed je constructievakken (met name hout) te beheersen.

Volantis is een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau wat betekent dat je gaat sparren met de afdelingen akoestiek, bouwfysica, installaties en brandveiligheid om tot het best presterende gebouwontwerp te komen. Gebouwen zijn immers meer dan alleen constructies en de som van de delen bepaalt de algehele prestatie van het gebouw.