Adviseur Systems & Energy

Voor ons gedreven groeiende team in Geleen en Venlo, gevestigd op de Brightlands Campus, zijn wij op zoek naar een (Senior) Adviseur. Jij spreekt de taal van onze inhoudelijke projecten, hebt gedegen technische kennis en uitgebreide ervaring met ontwerpen.

Visie van Volantis

Volantis is een spin in het web, een ketenregisseur die samen met opdrachtgever en architect het hele projectteam, inclusief toeleveranciers, bij de hand neemt om zo circulair en gezond mogelijk te bouwen. We komen met slimme oplossingen waarbij we grenzen durven te verleggen. We zijn compact georganiseerd en spelen snel en flexibel in op elke uitdaging. Onze expertise is verdeeld over diverse Business Units.

Volantis werkt multidisciplinair en is nationaal en internationaal actief in diverse sectoren, van attractieparken en industrie tot verzorgingstehuizen. Vanuit onze multidisciplinaire insteek creëren we -samen met de ruim 110 collega’s uit de Volantis Groep-  vele grote, complexe, uitdagende en vaak spraakmakende adviesvraagstukken. Jouw collega’s zijn specialist, op het gebied van installaties (zowel werktuigbouwkundig als elektrotechniek), constructies, modelleren, energiesystemen, duurzaamheid (C2C, Breeam, GPR), akoestiek, omgevingsvergunningen, brandveiligheid, IT consultancy, architectuur en bouwmanagement. Jij maakt onderdeel uit van de business unit Systems & Energy en gaat samen met zowel junioren als senior specialist aan de slag in het werktuigbouwkundige uitvoeringsteam.

De markt is bepalend voor het succes van Volantis. Waar wij als Volantis voorwaarden scheppen, op basis waarvan onze opdrachtgevers hun core-business kunnen realiseren, bepalen markt/opdrachtgevers omgekeerd het bestaansrecht van Volantis. Het bestaansrecht is te vertalen als “toegevoegde waarde”.  De missie van Volantis is ‘Let’s change the perspective’, oftewel anders denken, beter doen. Wij zijn creatief en durven gebaande paden te verlaten om te innoveren en daarmee te komen tot betere, slimmere, efficiëntere, effectievere en/of duurzamere oplossingen.

 

Dit mag je van ons verwachten

Werken bij Volantis betekent werken in een moderne, inspirerende en unieke omgeving. Je 110 collega’s stralen passie en plezier uit, waar onze drie kernwaarden centraal in staan: Onderzoekend, Oorspronkelijk en Ondernemend. Je voelt bij binnenkomst direct de professionaliteit en innovatie van Volantis. Met trots kunnen we dan ook zeggen dat we dit jaar uitgeroepen zijn tot de aantrekkelijkste werkgever van Noord-Limburg! De afgelopen jaren zijn we sterk gegroeid en hebben we unieke diensten toegevoegd.

De groei en innovatie zorgen voor voldoende toekomstperspectief en ontwikkelingsmogelijkheden waar jij als persoon centraal staat. Uiteraard hoort hier een passend salaris en goede secundaire voorwaarden bij. Buiten leuke, deskundige collega’s, besteden we veel aandacht aan teambuilding en overdracht aan kennis.

De plus en minpunten

  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Flexibele werktijden
  • Gezellige kwartaalafsluitingen met diner en een borrel
  • Je moet zelf je eigen koffie halen

Wat we van jou verwachten

De juiste beslissingen op het juiste moment nemen in een project zijn cruciaal. Je bent het aanspreekpunt en de projectleider voor onze klanten en collega’s en bouwt mee aan de verdere service propositie van de business unit. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, beheert budgetten, signaleert tijdig afwijkingen en initieert maatregelen. Tevens signaleer je cross-selling kansen voor de Volantis Groep en stuurt waar nodig bij en evalueert periodiek met onze opdrachtgevers. Dus jij bent de relatiebeheerder! Naast je inhoudelijke toegevoegde waarde in de uitvoering, ontwerp-en tekencapaciteiten ben jij ook de interne kennispartner en neemt de engineers en modelleurs mee in je werkwijze, advies en kennis en kunde. Daarnaast zijn we volop aan het groeien, in beweging en volg jij nauwlettend de ontwikkelingen in het vak en marktgebied.

Je bent eerlijk, nieuwsgierig, verrassend en weet respect te tonen in alles wat je doet. Buiten je persoonlijkheid zijn onderstaande functie-eisen gewenst:

  • Je hebt een HBO/Academisch werk- en denkniveau;
  • Een afgeronde MIT/HIT-opleiding of vergelijkbaar;
  • Tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring met het adviseren in werktuigbouwkundige installatietechniek projecten en de wil om voor industriële opdrachtgevers te werken;
  • Kennis van, VABI, Autocad of bij voorkeur REVIT, MS Office;
  • Je bent bereid om te werken in de driehoek Eindhoven – Geleen- Venlo.