Senior consultant Circulaire maakindustrie

Herken je die ambitie?

Wij zijn op zoek naar een Senior Consultant, met als specialisme duurzaamheid & circulariteit, met oog voor innovatie.

Volantis groeit en bruist van de ambitie. Duurzaamheid, innovatie en circulariteit vormt een centraal aspect in onze ontwerptrajecten, we durven dan ook wel met trots te zeggen dat we dit ademen. Inmiddels zijn we met 110 professionals bezig aan onze missie: “op naar een circulair morgen”. De behoeften om in deze rol te professionaliseren, structureren en optimaliseren groeit iedere dag. Voor de komende jaren voorzien wij een verdere doorzet van deze groei naar 150 medewerkers. Je gaat meebouwen en professionaliseren.

Als Senior consultant circulaire maakindustrie maak je deel uit van het project-ontwerpteam binnen de business unit Volantis Circular. Aan tafel -in onze ateliers- krijgt ons ontwerp gestalte met de input van onze architecten, constructeurs, installatie-adviseurs, brandveiligheid deskundige en jou als circulaire deskundige in de maakindustrie. Daarbij ligt de focus op doen. Dit zorgt dat je écht impact maakt en het zichtbaar resultaat ziet.

Volantis Circular is meer dan alleen adviseren. Naast het uitvoeren van projecten in de (maak)industrie, initiëren we agenda zettende (onderzoeks)projecten en spelen we in op de vragen die zich nu en in de toekomst voordoen in de transitie naar een circulaire economie.

De Circular Design Group, ontstaan vanuit Land van de Makers, helpt in de versnelling naar een volledige circulaire economie in de regio. Met focus op sectoren (maak)industrie en bouw, met korte lijnen met kennis- en onderwijsinstellingen. De rol van de senior consultant is om de propositie van het Circular Design Group verder vorm te geven en invulling te geven aan activiteiten.

Als sparringpartner adviseer en ondersteun je hierbij onze klanten om hun duurzaamheidsambities te realiseren. Je bent hierin het boegbeeld van onze organisatie. Hierbij zijn ondernemerschap en initiatief nemen belangrijke competenties waarover jij beschikt. We begeven ons namelijk in een groeimarkt met volop kansen en uitdagingen.

 

Dit mag je van ons verwachten

Wij werken voor toonaangevende opdrachtgevers. Zij dagen ons uit om net als zijzelf continue mee te bewegen óf voorop te lopen met de ontwikkelingen in wetgeving, markt en omgeving en de uitdagingen die in onze toekomst liggen te verwezenlijken.

Onze bedrijfscultuur is te typeren als open en vriendelijk. We geven veel vertrouwen en vrijheid wat zorgt voor een goede werk-privé balans. Onze kernwaarden zijn; onderzoekend, oorspronkelijk en ondernemend.

We doen veel aan teambuilding vanuit alle disciplines en hebben een Volantis Academy waarin je kennis krijgt aangereikt over verschillende onderwerpen. Hier worden zowel interne als externe experts voor ingevlogen.

Daarnaast hoort bij jouw nieuwe baan ook een goed salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en thuiswerkmogelijkheden.

De plus en minpunten

 • Ruime ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
 • Gezellige kwartaalafsluitingen met diner en een borrel
 • Veel vitale sport mogelijkheden
 • Je moet zelf je eigen koffie halen

Onze nieuwe collega

Buiten een afgeronde HBO/WO opleiding gericht op bouwkunde, vastgoed of financiën aangevuld met opleidingen in duurzaamheid of circulariteit, heb jij als onze nieuwe collega ons te bieden:

 • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring met het adviseren over (complexe) duurzame en/of circulaire vraagstukken.
 • Staan innovatie en duurzaamheid bij jou hoog in het vaandel.
 • Weet je collega’s te coachen en inspireren.
 • Beschik je over een gezonde dosis enthousiasme en werkplezier.

 

Een greep uit jouw takenpakket

 • Het verder ontwikkelen en uitbouwen van onze business propositie op het gebied van circulariteit & de (maak)industrie
 • Het begeleiden van organisaties in de strategische transitie naar een circulaire economie
 • Projecten voorzien van deskundig advies op gebied van circulair materiaalgebruik;
 • Smeden van circulaire verdienmodellen die circulaire projecten helpen realiseren;
 • Adviseren in ontwerp- en revitaliseringstrajecten omtrent de circulariteit & duurzaamheid.
 • Je haalt energie uit en weet anderen te inspireren over  duurzaamheidsthema’s
 • Coaching van collega Consultants (jr.) bij de kennisontwikkeling op het expertisegebied circulariteit & maakindustrie
 • Het actief uitdragen van kennis en expertise in de vorm van publicatie van artikelen, marketing uitingen en houden van lezingen en kennisdeling met de andere onderdelen van Volantis d.m.v. Volantis Academy.
 • Het toezicht houden en inhoudelijk controleren van adviesproducten.

 

Je nieuwe werkplek

Bij Volantis kom je te werken op een van onze innoverende kantoren op Strijp T in Eindhoven, de Brightlands Greenport Campus in Venlo of de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Jij kiest zelf uit waar.

Hier kom je te werken bij onze Business Unit Circular binnen Volantis Consultants. Deze Business Unit is onderdeel van de Volantis Groep. Met onze multidisciplinaire insteek houden we ons al ruim 70 jaar bezig -samen met ruim 110 collega’s uit de Volantis Groep-  met vele grote, complexe, uitdagende en vaak spraakmakende adviesvraagstukken.

Volantis Consultants bestaat uit de onderdelen:

 • Brandveiligheid;
 • Omgevingsmanagement;
 • Bouwfysica (comfort en gezondheid);
 • Circulariteit en gezondheid.

We zijn compact georganiseerd en spelen snel en flexibel in op elke uitdaging. Wij zijn creatief en durven gebaande paden te verlaten om te innoveren en daarmee te komen tot betere, slimmere, efficiëntere, effectievere en/of duurzamere oplossingen.

De missie van Volantis is dan ook ‘Let’s change the perspective’, oftewel anders denken, beter doen.