Senior Consultant Omgevingsmanagement

Draag jij als Senior Consultant zorg voor de juiste procedure op het juiste moment, de juiste informatie met de juiste diepgang en de juiste interactie en afstemming met het ontwerpteam en de sterkhouders?

Over Volantis Consultants

Volantis Consultants, richt zich op de totale advisering van bouw-/renovatieprojecten (one-stop-shop). Onze kennisgebieden omvatten:

 • Omgevingsmanagement;
 • Bouwfysica (comfort en gezondheid);
 • Brandveiligheid;
 • Duurzaamheid.

Daarnaast wordt vanuit Volantis Consultants zorg gedragen voor een integrale projectaanpak, waarbij alle Volantis-disciplines en de overige disciplines (zoals architect, civiel ingenieur, e.d.) worden meegenomen. De rol van onze consultants is die van verbinder, overkoepelend aan de overige disciplines. Vanuit een helicopterview waken over het te realiseren totaal-projectresultaat. Onze consultants zijn leidend in de ontwerpfasen van projecten.

Volantis Consultants is nog een jonge groep, maar wel uitermate gedreven, vol energie en werkend vanuit een team-gedachte. “Met elkaar” is de spiegel die wij ons steeds voorhouden. De inzet, betrokkenheid en expertise wordt door onze opdrachtgevers zeer gewaardeerd. Dit komt tot uitdrukking in projectevaluaties, terugkerende/vaste opdrachtgevers, een sterke omzetgroei (> 30% per jaar), in een rendement van meer dan 10%. Op dit moment bestaat het team uit 11 professionals.

Dit mag je van ons verwachten

Ingenieurs- en consultancygroep Volantis ontzorgt, inspireert en verrast in elke fase van de levenscyclus van (bedrijfs)gebouwen en productiemiddelen: vanaf ontwikkeling tot realisatie en onderhoud. Volantis is compact georganiseerd en speelt snel en flexibel in op elke uitdaging. Onze expertise is verdeeld over vijf Business Units. Deze units worden aangestuurd door leden van het Management Team, die een groot deel van hun tijd inhoudelijk meewerken aan projecten. Ze zijn volledig op de hoogte van de marktontwikkelingen van vandaag en anticiperen, samen met hun collega’s, continu op wat opdrachtgevers morgen zullen wensen.

De missie van Volantis is ‘Let’s change the perspective’, oftewel anders denken, beter doen. Wij zijn creatief en durven gebaande paden te verlaten om te innoveren en daarmee te komen tot betere, slimmere, efficiëntere, effectievere en duurzamere oplossingen.

Wij blinken uit om mensen beter en comfortabel te laten werken, wonen en genieten. Dit doen we met liefde voor ons vak en een duurzame wereld. We zijn ondernemend en werken met innovatieve passie om iedereen te blijven verwonderen.

Onze kernwaarden zijn Onderzoekend, Oorspronkelijk en Ondernemend.
Let’s innovate, let’s do it better!

De plus en minpunten

 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Flexibele werktijden
 • Knallend eindejaarsfeest en een champagne nieuwjaarsontbijt
 • Je moet zelf je eigen koffie halen

Wat we van jou verwachten

Voor de komende jaren voorzien wij een verdere doorzet van deze groei. In bijzonder willen wij onze Consultants-activiteiten gaan uitbreiden vanuit ons inspirerend kantoor op de Strijp T campus te Eindhoven. Maar ook voor onze andere kantoren Brightlands Greenport Campus te Venlo en Brightlands Chemelot Campus te Geleen zoeken wij versterking.

Wij zijn daarom op zoek naar een gedreven Senior Consultants Omgevingsmanagement, die als verlengstuk van onze organisatie Volantis vertegenwoordigt in ontwerpteams, de regie neemt in de project-ontwerpfase en de rol van intermediair tussen alle sterkhouders met verve vervult. Inhoudelijk draag je als Senior Consultant zorg voor de juiste procedure op het juiste moment, de juiste informatie met de juiste diepgang en de juiste interactie en afstemming met het ontwerpteam en de sterkhouders.

Inhoudelijke expertise op een of meerdere vakgebieden (als RO, emissies, externe veiligheid) is een must. Affiniteit met duurzaamheid/innovatie is een pre.
Voortouw en initiatief zijn essentieel: kwartiermaken. Maar wel actief ondersteund door ons gehele Consultancy-team, zoals aangegeven “met elkaar”. Het actief coachen en inspireren van onze junioren levert hier een essentiële bijdrage aan.

 • Als Senior Consultant beschik je over commerciële voelsprieten. Actief luisteren, de vraag bij de opdrachtgever achterhalen, zijn elementen waar de Consultant voldoening uit haalt en die hem/haar inspireren.
 • De Consultant verricht zijn werkzaamheden in projecten als projectmanager (aansturen integrale (ontwerp)-teams), projectleider (een of meerdere disciplines) of project-adviseur (inhoudelijke expertise). Bij deze werkzaamheden vormt de inhoudelijke discipline/expertise de solide basis. Qua expertise willen wij voorop lopen, onderdeel zijn van de kopgroep.
 • Voor de Consultant Omgevingsmanagement zien wij een rol als boegbeeld, om onze organisatie in deze kopgroep te gaan vertegenwoordigen.

De regio’s Brabant, Utrecht en Nijmegen/Arnhem zijn voor Volantis groeigebieden en nog onvoldoende ontgonnen. Voor de Consultant  liggen hier kansen en uitdagingen om een team op te bouwen en aan te sturen, waarmee we vanuit de gedrevenheid en passie, die in onze kernwaarden ligt opgesloten, opdrachtgevers binden en boeien.