WKO systeem check-up

Hoe presteert jouw WKO systeem?

Een goede balans van het binnenklimaat is niet alleen comfortabel en gezond, maar levert ook een aanzienlijke milieu-bijdrage. De eerste jaren na de inrichting zijn echter van groot belang, aangezien het systeem vaak bijsturing nodig heeft.

Om een optimaal rendement te halen is een “WKO Check Up” eigenlijk noodzakelijk. Onderzoek zal uitwijzen of de systemen, na enkele jaren beheer & onderhoud, nog steeds voldoen aan wet- en regelgeving en daadwerkelijk energiebesparing opleveren. Bij 60% wordt namelijk de koude bron te weinig gebruikt terwijl juist koude levering door een WKO het meest effectief is.

Optimalisatie WKO systeem

Hoe herken je een WKO Systemen die zo’n optimalisatie slag nodig hebben?

  • Hogere energiekosten dan verwacht
  • Verwarmingsketels / koelapparatuur worden vaker ingeschakeld dan verwacht
  • Een verslag van bezoek van de omgevingsdienst waarbij afwijkingen geconstateerd worden
  • Klimaatklachten
  • Onvoorziene kosten onderhoud

De problemen zoals geschetst kunnen vaak gerelateerd worden door het onjuist gebruik en beheer van deze systemen. Inmiddels wordt er vanuit de omgevingsdienst strenger gehandhaafd. Voorkom boetes en onnodige kosten door een WKO Check Up te doen.

Volantis is niet alleen gecertificeerd voor het ontwerpen van dergelijke installaties, maar ook voor het beheren van deze systemen. We hebben jarenlange ervaringen met het op orden brengen van deze systemen en vervolgens optimaal gebruik van deze systemen.  Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Meer informatie

Tom Cremers

t.cremers@volantis.nl

Meer informatie