Volantis lanceert Brandveiligheidsmanagement Systeem

De kosten van Risicogestuurde brandveiligheid

In de wereld van brandveiligheid wordt vaak gezegd dat investeringen in veiligheid zichzelf terugbetalen. Wij begrijpen dat het voor veel bedrijven en instellingen een uitdaging kan zijn om direct enorme kosten te maken om de brandveiligheid te verbeteren.

Bij Volantis hanteren we een stapsgewijze aanpak die flexibiliteit biedt. We willen laten zien dat je niet meteen alles hoeft aan te pakken. Ons Brandveiligheidsmanagementst Systeem (BMS) bestaat uit 7 stappen, en we kunnen klanten begeleiden bij elke stap in dit proces.

Het proces

Een laagdrempelige manier om te beginnen, is met stap 3, waarbij we risico’s identificeren. Dit geeft je een solide basis om vervolgens stap 1, het opstellen van brandveiligheidsbeleid, aan te pakken. Van daaruit kun je concrete maatregelen definiëren en budgetteren om de risico’s te verminderen of te elimineren.

Een alternatief is beginnen bij stap 7. Hiermee onderzoeken we hoe de bestaande brandveiligheid binnen je bedrijf of instelling zich verhoudt tot de oorspronkelijke doelen. Vaak concluderen we dat de brandveiligheid niet is meegegroeid met de ontwikkelingen in het bedrijf of de instelling. In dit geval kan het verstandig zijn om eerst stap 3 uit te voeren of direct vanaf stap 1 te beginnen met het ontwikkelen, inventariseren, uitvoeren en borgen van brandveiligheidsbeleid.

Blijf op de hoogte

Wil jij niets missen op het gebied van brandveiligheid? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Bij Volantis begrijpen we dat slimme oplossingen niet altijd veel geld hoeven te kosten. Laten we samenwerken om te bepalen welke aanpak het beste past bij jouw specifieke situatie en budget.

Onze visie op brandveiligheid

Wij maken graag contact.

Pieter Verstappen
p.verstappen@volantis.nl
077 – 351 5551