Duurzame elektra

Netcongestie

Netcongestie ontstaat wanneer de vraag naar elektriciteit op een bepaald moment groter is dan de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk om die vraag te accommoderen. Dit kan leiden tot verschillende problemen, zoals verminderde betrouwbaarheid van de stroomvoorziening, verhoogde kosten en belemmeringen voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen. Bij Volantis erkennen we het belang van het adresseren van netcongestie en streven we naar innovatieve oplossingen om deze uitdaging aan te pakken.

Een mogelijke oplossing is het ontwikkelen van geavanceerde regelstrategieën en het implementeren van digitale elementen om diverse energiebronnen en afnemers naadloos te integreren binnen slimme netwerken, ook wel bekend als smart grids. Door middel van slimme technologieën en geavanceerde monitoring kunnen we real-time gegevens analyseren en regelstrategieën aanpassen om een ​​optimale balans te bereiken tussen vraag en aanbod van elektriciteit, warmte, koude en gassen.

Een Local Energy Hub (LEH), een andere mogelijke oplossing voor netcongestie, is een innovatieve benadering van energievoorziening waarbij bedrijven en gemeenschappen zelf energie kunnen opwekken, opslaan en delen binnen hun lokale netwerk. Door gebruik te maken van lokale hernieuwbare energiebronnen en slimme technologieën kunnen LEH’s bijdragen aan een meer veerkrachtige en duurzame energievoorziening, terwijl ze tegelijkertijd de afhankelijkheid van het traditionele energienetwerk verminderen.

Duurzame elektriciteit

Duurzame elektriciteit verwijst naar elektriciteit die op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals kolen, olie of gas. In plaats daarvan maakt duurzame elektra gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind, waterkracht, biomassa en geothermische energie. Het doel van duurzame elektra is om de impact op het milieu te verminderen en bij te dragen aan een schonere en duurzamere energievoorziening voor de toekomst.

Volantis maakt productie-omgevingen, kantoren en andere gebouwen energieneutraal of zelfs energiepositief. Of het nu gaat om het implementeren van een Local Energy Hub, het begeleiden van aanbestedingen, het uitvoeren van EPCM-projecten, het optimaliseren van processen en projecten of het integreren van systemen, wij staan klaar om bedrijven te helpen. Met onze expertise en ervaring kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden die niet alleen waarde toevoegen, maar ook concreet bijdragen aan een betere toekomst.

Aanbestedingsbegeleiding

Aanbestedingsbegeleiding is een essentieel onderdeel van het implementeren van duurzame elektra-projecten. Het omvat het opstellen van aanbestedingsdocumenten, het evalueren van offertes en het selecteren van de juiste partners en leveranciers voor het project. Door middel van professionele aanbestedingsbegeleiding kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze de beste en meest geschikte oplossingen krijgen voor hun duurzame elektra-projecten.

Engineering, Procurement, Construction Management

Engineering, Procurement, Construction Management (EPCM) is een integrale aanpak voor het realiseren van energieprojecten, van concept tot realisatie. Door middel van EPCM kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun duurzame elektra-projecten efficiënt worden uitgevoerd, binnen budget en planning, met minimale risico’s en maximale kwaliteit.

Proces- en Projectbegeleiding

Het implementeren van duurzame elektra-projecten vereist vaak veranderingen in bestaande processen en workflows. Proces- en projectbegeleiding speelt hierbij een cruciale rol. Door middel van grondige analyse en begeleiding kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun duurzame elektra-projecten soepel verlopen en de beoogde resultaten opleveren.

Systeem Integratie

Systeemintegratie is een belangrijk aspect van duurzame elektra-projecten, waarbij verschillende energiebronnen en -systemen worden geïntegreerd tot een naadloos geheel. Door middel van geavanceerde technologieën en slimme oplossingen kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun duurzame elektra-systemen efficiënt werken en optimaal presteren, wat resulteert in een betrouwbare en duurzame energievoorziening.

Duurzame elektra

Onze projecten

Volantis realiseert nieuwe en innoveert bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen. We doen dit in alle sectoren, maar voornamelijk in de industrie en de zorg. Van klein tot groot en voor opdrachtgevers uit alle delen van de wereld. We zijn creatief en praktisch. We denken mee en pakken aan. We ontdekken en ondernemen. De resultaten van onze passie om gewoon het goede te doen zijn te zien in tal van projecten.

Ons perspectief op energietransitie

Volantis richt zich op het realiseren van energieneutrale of zelfs energiepositieve productie-omgevingen, kantoren en andere gebouwen. We bieden ondersteuning bij de ontwikkeling van duurzame alternatieven ter vervanging van gasgebruik, zoals duurzame warmte en koeling, duurzame elektriciteit en waterstof. Onze visie is gericht op het oplossen van energievraagstukken op lokaal niveau, waarbij elk initiatief dat bedrijven nemen om energieneutraal te worden niet alleen hun eigen energiedoelstellingen dient, maar ook bijdraagt aan het ontlasten van het elektriciteitsnet. Door onze strategische kennis van verduurzaming te combineren met technische expertise in gebouw- en procesinstallaties, bieden wij bedrijven duidelijkheid over de regels en verplichtingen en stellen we samen met hen een plan op om deze doelstellingen te realiseren.

Let’s change the perspective!

Blijf op de hoogte

Wil jij niets missen omtrent energietransitie? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.