Volantis neemt SafeConsult over

Samen gebouwen en processen slimmer, efficiënter en duurzamer maken

Het succes van gebouwen wordt bepaald door de successen die in het gebouw behaald worden. Onze designers, ingenieurs, architecten en consultants focussen scherp op innovatie, comfort, veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Dat maakt gebouwen en processen slimmer, efficiënter en duurzamer.

Daarom zijn we ook ontzettend trots dat SafeConsult onderdeel wordt van de Volantis Groep. SafeConsult bestaat uit een team van deskundige adviseurs en inspecteurs die gespecialiseerd zijn in het onderhouden en beheren van gebouwen en installaties. Hiermee zetten we als Volantis -weer- een belangrijke stap vooruit. Met een breed scala aan diensten dat we aanbieden, breiden we verder uit met het beheren en onderhouden van vastgoed. Een zeer waardevolle aanvulling van ons multidisciplinaire team waardoor we nog beter in staat zijn om ook na realisatie van een project gebouwen succesvol te laten zijn.

Expertise in exploitatiefase

SafeConsult biedt diensten aan op het gebied van ontzorgen, veiligheid, conditiemeten, duurzaamheid en software. Deze diensten gaan een rol spelen zodra de exploitatiefase van een gebouw start. Volantis en SafeConsult werkten al langere tijd samen in deze fase. Volantis is voor opdrachtgevers een belangrijke partner: we hebben vrijwel alle disciplines en daarmee expertise in huis, voor bijna iedere stap in het proces. Zo kunnen we de opdrachtgever op veel vlakken ontzorgen. Waar eerst na de realisatie het meeste werk gedaan was, zetten we nu de stap om ook bij het beheer en onderhoud van het gebouw betrokken te blijven. Zo bouwt Volantis een langere, duurzame klantrelatie op met opdrachtgevers en kunnen we snel schakelen als er onderhoud of vernieuwing nodig is.

Krachten bundelen en kennis in huis houden

Volantis en SafeConsult werken al lang samen, dus de keuze om samen verder te gaan was voor beide partijen logisch. Op deze manier kan Volantis de goede zorg voor het gebouw blijven garanderen. Anderzijds kan er in een eerdere fase al rekening gehouden worden met zaken waar de expertise van SafeConsult nodig is. Dit vertaalt zich in onderhoudsarme en onderhoudsvriendelijke ontwerpen  denk hierbij aan de keuze van producten/componenten en het projecteren van  technische ruimtes die groot genoeg moeten zijn om goed onderhoud uit te kunnen voeren. Daarnaast is het functioneel in stand houden van een gebouw lang niet altijd meer het 1 op 1 vervangen van elementen aan het einde van hun technische levensduur. Als voorbeeld:  de verwarmingsketels en koelmachines in een gebouw worden vervangen door een volledig nieuwe, duurzamere installatie omdat dit op de lange termijn voordeliger is.  De ontwerp expertise van Volantis wordt daarbij dan weer toegevoegd aan de beheer- en onderhoudsxpertise. Dit is waar beide organisaties de handen ineen slaan en al deze werkzaamheden onder de naam Volantis samenbrengen. Zo blijft de kennis in huis en zijn de communicatielijnen korter. Bovendien wordt de samenwerking versterkt en het bouw- en onderhoud proces zo verbeterd.

Versterkt door nieuwe kennis

SafeConsult is verder zeer kundig in het opstellen van onderhoudsplannen, wet- en regelgeving vraagstukken, maar ook begrotingen voor bijvoorbeeld verduurzamen. Als een organisatie wil verduurzamen is daar budget en tijd voor nodig. Met de expertise die Volantis nu in huis heeft kan dit allemaal onder een dak behandeld worden. De extra expertise die nu bij Volantis binnenkomt is complementair aan de diensten die al bestaan. Het versterkt elkaar en de kennis die ertoe leidt dat we onze opdrachtgevers op de lange termijn kunnen blijven adviseren.

Over Volantis

Ingenieurs-, architectuur- en consultancygroep Volantis realiseert nieuwe en innoveert bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen. We doen dit in alle sectoren, maar voornamelijk in de industrie en de zorg. Van klein tot groot en voor opdrachtgevers uit alle delen van de wereld. We zijn creatief en praktisch. We denken mee en pakken aan. We ontdekken en ondernemen. 

Volantis creëert, coördineert, regisseert, managet en ontzorgt van begin tot eind. Van ontwerp- en omgevingsvergunningstraject tot bouw- of renovatiefase, en daarna. Ons multidisciplinaire team bouwt complete industriële productiefaciliteiten volgens EPCM. Ook leveren we effectieve en efficiënte oplossingen om productie-omgevingen en processen te verbeteren en te verduurzamen.  

Blijf op de hoogte

Wil jij niets missen van onze ontwikkelingen en het laatste nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op.

Jan Houwen

CEO Volantis
077 351 5551

directie@volantis.nl

Jan Houwen

Bert de Hoop

Directeur SafeConsult
06 – 20 68 83 01

bdhoop@safeconsult.nl

Bert de Hoop