Brandmeld- en ontruimingsinstallaties Defensie gebouwen

Project

  • Toezicht op vervangingsproject
  • Brandmeldinstallaties
  • Ontruimingsinstallaties

Sector

  • Overheid

Opdrachtgever

Brandmeld- en ontruimingsinstallaties

Volantis Consultants Fred van Noortwijk en Pieter Verstappen gaan Rijksvastgoedbedrijf helpen om toezicht te houden op het vervangingsproject Brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallaties van Defensie gebouwen.

De directie Vastgoedbeheer (VB) is verantwoordelijk voor het beheer van de gebouwen, gebouw gebonden (technische) installaties, terreinen en gronden van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Fred van Noortwijk en Pieter Verstappen gaan Rijksvastgoedbedrijf helpen om toezicht te houden op het vervangingsproject BMI en OAI Defensie gebouwen.

Onze visie op brandveiligheid

Meer dan 350 gebouwen in Zuid-Nederland

Een tijd geleden heeft er een aanbesteding plaatsgevonden voor het vervangen van brandmeld- en ontruimingsinstallaties in meer dan 350 gebouwen in Zuid-Nederland. Het toezicht daarop wordt verricht voor de Regio Zuid, Cluster techniek 2, Elektrotechniek in de provincies Brabant en Limburg.

Als tijdelijk medewerkers elektrotechniek/toezichthouder gebouwinstallaties beoordelen zij de door de aannemer opgestelde documenten voor aanleg van de nieuwe brandmeld- en ontruimingsinstallatie zoals PvE’s brandmeldinstallatie, PvE’s ontruimingsinstallatie, projecteringstekeningen en andere gevraagde werkbescheiden.

Daarnaast zijn de consultants belast met het toezicht houden op het installeren van de brandmeld- en ontruimingsinstallaties welke door de aannemers worden aangebracht. (de opdracht loopt via intermediair NTRR bv)

Onze integrale aanpak als specialist brandveiligheid

Bij Volantis kijken we verder dan wat de wetgever verplicht. Als specialist brandveiligheid snappen we het belang van absolute veiligheid voor bewoners van uw zorgwoningen, medewerkers in fabrieken en multifunctionele kantoren. Daarom werken we altijd vanuit een brandveiligheidsconcept. Daarin komen bouwkundige oplossingen, brandveiligheidsinstallaties en organisatorische maatregelen samen. Op basis van het toekomstige gebruik van een pand komen we samen met opdrachtgevers tot een gedegen gebouwontwerp.

Ons streven als adviesbureau brandveiligheid? Een gebouw moet boven alles veilig zijn voor gebruikers. Is een pand namelijk veilig in de praktijk, dan voldoet het ook aan de brandveiligheidsregels op papier.

Meer informatie? Neem contact met mij op.

Pieter Verstappen
Senior consultant

p.verstappen@volantis.nl