DSM Geleen

Volgens het ontwerp van een nieuwe ammoniumsulfaatfabriek (Sulfa DSM Geleen) op de Chemelot campus te Geleen moesten de betonvloeren traditioneel in het werk gestort uitgevoerd worden. De hiermee verbonden doorstempeling van de belastingen en de lange standtijd van de stempels leidden tot een probleem in de tijdsplanning.

Volantis heeft gezorgd voor een snellere oplevering, een aanzienlijke kostenbesparing ten aanzien van de bouw en extra winst voor Sulfa door het eerder kunnen opstarten van de productie.

Project

  • Constructie

Sector

  • Industrie

Opdrachtgever

BAM Civiel Zuid-Oost

Rol van Volantis

Het ontwerp van een breedplaat-ribbenvloer, die aan alle randvoorwaarden, zoals een strenge vereiste scheurvorming, grote sparingen, vloersprongen, grote puntbelastingen, geringe doorbuiging en verankering van het opstorten voldoet en die niet doorgestempeld hoeft te worden.

Onze focus zorgt voor de juiste focus

Andere projecten

Volantis realiseert nieuwe en innoveert bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen . We doen dit in alle sectoren, maar voornamelijk in de industrie en de zorg . Van klein tot groot en voor opdrachtgevers uit alle delen van de wereld. We zijn creatief en praktisch. We denken mee en pakken aan. We ontdekken en ondernemen. De resultaten van onze passie om gewoon het goede te doen zijn te zien in tal van projecten, onder meer in de industrie, de zorg, de zakelijke dienstverlening, en het onderwijs.

Nieuwbouw productiehal Vistaprint

Een nieuw te realiseren productieplant van 16.000 m2.

Lees meer
Nieuwbouw productiehal Vistaprint

Geklimatiseerd distributiecentrum van 40.000m2.

GDP compliant warehouses voor opslag van (medische) goederen.

Lees meer
Geklimatiseerd distributiecentrum van 40.000m2.