Integraal KindCentrum in Helden

Project

  • Installaties
  • Duurzaamheid
  • Bouwfysica

Sector

  • Wonen en werken

Opdrachtgever

Hoera Kindercentra

Een oud gebouw met een nieuwe toekomst

Op maandag 2 augustus jl. Is het Integraal KindCentrum voor stichting Prisma en Hoera kindcentrum in Helden opgeleverd. Het ontwerp wordt onder andere gekenmerkt door hergebruik en renovatie van de bestaande R.K meisjesschool st Oda dateerde uit 1928 met een hedendaagse nieuwbouw die onder andere bestaat uit een zeer mooie en nog zichtbare houten constructie. Zo is het bijna 100 jaar oude gebouw weer klaar voor de toekomst.   

Een 100 jaar oud gebouw met een nieuwe toekomst

Rol van Volantis

Volantis heeft voor het Integraal KindCentrum de basis gelegd voor de installaties, bouwfysica en duurzaamheid. Er was in 2020 al sprake van een (pre) (B)ENG ontwerp en de school voldoet op vele aspecten aan Frisse Scholen klasse B. Het bouwkundig ontwerp en het gebruik van biobased materialen is van de hand van WY architecten. De basis is verder uitgewerkt in het bouwteam onder leiding van VB+ vastgoedmanagement.   

Onze focus zorgt voor de juiste focus

Andere projecten

Volantis realiseert nieuwe en innoveert bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen . We doen dit in alle sectoren, maar voornamelijk in de industrie en de zorg . Van klein tot groot en voor opdrachtgevers uit alle delen van de wereld. We zijn creatief en praktisch. We denken mee en pakken aan. We ontdekken en ondernemen. De resultaten van onze passie om gewoon het goede te doen zijn te zien in tal van projecten, onder meer in de industrie, de zorg, de zakelijke dienstverlening, en het onderwijs.

Sportzaal Oud Zuid te Venlo

Een circulaire spring voorwaarts.

Lees meer
Sportzaal Oud Zuid te Venlo

Superlocal

Een afgeschreven flat krijgt een nieuw leven.

Lees meer
Superlocal