Clusius College

Het Clusius College in Alkmaar wenst een modern onderwijsgebouw- en omgeving te realiseren die de verwondering en nieuwsgierigheid van de leerlingen/deelnemers stimuleert. Om dit te verwezenlijken, zal het onderwijs anders moeten worden georganiseerd dat het traditionele onderwijs. De structuur moet aan de ene kant mogelijk maken dat de leerling zijn eigen leerarrangement doorloopt, maar moet tegelijkertijd volop gelegenheid bieden tot samenwerking en ontmoeting. Om het onderwijs zoals beschreven het beste te kunnen faciliteren, beoogt men op de locatie een flexibele structuur te realiseren waarmee de kleinschaligheid van het onderwijs benadrukt wordt.

Project

  • Installatietechnisch ontwerp
  • Installatietechnisch advies
  • Duurzame energie
  • Bouwfysica
  • Brandveiligheid

Sector

  • Onderwijs

Opdrachtgever

Clusius College

Praktijkvoorbeeld voor Green Deal Scholen

Het resultaat is een huisvesting die leven blaast in groen onderwijs en bij leerlingen zowel verwondering wekt als nieuwsgierigheid prikkelt. Het verduurzamingsproject van het Clusius College wordt als schoolvoorbeeld gebruikt door het uitvoeringsprogramma Green Deal Scholen, waarmee de overheid schoolbesturen onder meer helpt hun gebouwen te verduurzamen.

Rol van Volantis

Voor de renovatie en uitbreiding van het hoofdgebouw van het Clusius College (bestaande uit kantoren, collegezalen, onderwijslokalen, een gymzaal en een voedings- en techniekhal) leverde Volantis het ontwerp van de E- en W-installaties. Ook werd advies gegeven over duurzame energie, bouwfysische aspecten en verbetering van de brandveiligheid.

Onze focus zorgt voor de juiste focus

Andere projecten

Volantis realiseert nieuwe en innoveert bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen . We doen dit in alle sectoren, maar voornamelijk in de industrie en de zorg . Van klein tot groot en voor opdrachtgevers uit alle delen van de wereld. We zijn creatief en praktisch. We denken mee en pakken aan. We ontdekken en ondernemen. De resultaten van onze passie om gewoon het goede te doen zijn te zien in tal van projecten, onder meer in de industrie, de zorg, de zakelijke dienstverlening, en het onderwijs.

Nieuwbouw Dr. Nassau College

Een gezonde, duurzame en energiezuinige huisvesting voor onderwijs.

Lees meer
Nieuwbouw Dr. Nassau College

Duurzame energie bij Leolux

PV-installaties op kantoorruimte Manufactuur en de productiehal.

Lees meer
Duurzame energie bij Leolux