Volantis Circular

Expertises

  • Circulariteit
  • Gezondheid
  • Energietransitie
  • Ontwerp

Volantis Circular

Volantis Circular begeleidt organisaties en projectteams in de strategische transitie naar een circulaire bedrijfsvoering door positieve impact te maken en met projecten letterlijk te bouwen aan een circulair morgen. Volantis Circular is meer dan alleen een adviseur. Door het initiëren en uitvoeren van agendazettende (onderzoeks)projecten spelen we in op de vragen die zich (gaan) voordoen in de transitie naar een circulaire economie.

Volantis is een spin in het web, een ketenregisseur die samen met opdrachtgever en architect het hele projectteam, inclusief toeleveranciers, bij de hand neemt om zo circulair en gezond mogelijk te bouwen. We komen met slimme oplossingen waarbij we grenzen durven te verleggen. In het kader van toekomstig hergebruik zorgen we natuurlijk ook voor zaken als materiaalpaspoorten en remontageplannen.

De nieuwe standaard: circulair ontwerpen en bouwen

Circulariteit is een concept dat ervan uitgaat dat een proces zich in stand houdt door een terugkerende (cyclische) route. De gedachtegang is dat het afval dat we produceren de grondstof vormt voor nieuwe producten. Onderdelen en producten die we dus niet meer gebruiken, krijgen hierdoor een langere levensduur waardoor de waarde wordt behouden.

Het hergebruik van grondstoffen en de vermindering van verspilling zorgt ervoor dat we geen nieuwe natuurlijke bronnen hoeven aan te boren, waardoor onze CO2 uitstoot vervolgens wordt verkleind. Circulair ontwerpen, bouwen en renoveren is hiermee een onderdeel van een wereldwijde noodzakelijke beweging naar duurzaam, groen en energiebewust. Volantis zorgt er tevens voor dat de kosten hierbij niet uit het oog worden verloren.

Ons perspectief op circulariteit

Om te bouwen aan de wereld van morgen, moet je ook de kennis hebben van morgen. Onze experts circulariteit weten wat de nieuwste ontwikkelingen zijn in de markt en willen jou hier graag over informeren en publiceren daarom regelmatig een blog. Zo kunnen we samen bouwen aan de wereld van morgen. Let’s change the perspective!

Laten we contact maken

Bas van de Westerlo
Manager Circular
b.vanderwesterlo@volantis.nl
+31 (0)77 400 5565

Volantis Consultants B.V.
KVK 50199218
BTW NL822605740B01