Architecten in Limburg en Brabant

Volantis realiseert nieuwe en innoveert bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen. We doen dit in alle sectoren, maar voornamelijk in de industrie en de zorg. Onze architecten in Venlo, Geleen en Eindhoven hebben een eigen kijk. We focussen scherp op innovatie, comfort, gebouwveiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Dat maakt gebouw en proces in onder meer de industrie, gezondheidszorg en het onderwijs slimmer, efficiënter en duurzamer.

Onze architecten in Venlo , Geleen en Eindhoven zijn topspelers

Volantis heeft drie vestigingen in verschillende regio’s, waarvan twee in Limburg (Venlo en Geleen), en één in Eindhoven. Onze architectenbureaus in Limburg en Eindhoven staan dicht bij de opdrachtgever. We kennen de regio’s en weten wat er speelt. De juiste partners voor een project zijn altijd dichtbij. Voor degene die op zoek is naar een architect in Zuid-Limburg, hebben we een vestiging in Geleen. Volantis Geleen is gevestigd op de Brightlands Chemelot campus, een plek waar vele klanten van ons gevestigd zijn.

Onze architecten en andere specialisten in Venlo zijn gevestigd in Villa Flora. Villa Flora is het prestigieuze en duurzame gebouw dat in 2012 mede door Volantis gerealiseerd werd. Onze Architecten zijn ook te vinden in Eindhoven, waar we ons centraal bij de doelgroep bevinden op Strijp-T.

Volantis is een ingenieurs-, architectuur- en consultancygroep. Onze architecten in Limburg en Eindhoven werken nauw samen met een heel team van specialisten. Lees hier meer over Volantis.

DHL Wijchen

Integraal en betrokken ontwerpen

Comfort en welbevinden spelen al tijdens de tekenfase een grote rol. Dit gaat verder dan rekening houden met aspecten als licht, ventilatie en akoestiek. We richten gezonde gebouwen in waar mensen, die gebruik maken van het gebouw, zich prettig voelen. Meer focus op omgeving speelt een grote rol. We starten dan ook met een verkenning van de toekomstige locatie van het project en inventariseren de mogelijkheden die bestemmingsplannen bieden. Dit kan invloed hebben op de vorm van het ontwerp.

Architectuur is een vak, dat wij als geen ander verstaan. Volantis wil haar opdrachtgevers zo goed mogelijk betrekken bij het project. We leggen uit wat we doen en nemen ze mee in het proces. Zo wordt het concreter: het is beter te begrijpen waar wij als architecten mee bezig zijn en wat er allemaal bij komt kijken. Dat stukje beleving is van belang om te begrijpen hoe we werken en waarom we bepaalde keuzes maken.

Brandweer Geldrop

Onze architecten in Limburg en Eindhoven zijn duurzaamheidsspecialisten

Ieder nieuw of uitgebreid gebouw moet in de huidige tijd duurzaam zijn. Volantis zorgt ervoor dat doelstellingen op dit gebied worden vastgelegd en verankerd in het ontwerp. We zetten ons al meer dan zeventig jaar in voor een betere wereld door constant nieuwe manieren van bouwen en betere, duurzame materialen te ontdekken.
Bij het ontwerpen van gebouwen is naast duurzaamheid ook circulariteit een zeer belangrijke factor voor onze architecten in Venlo, Geleen en Eindhoven. Circulair bouwen is een tweede natuur voor de architecten van Volantis. Dit houdt in dat je materialen kunt hergebruiken in een volgend project.

Bedrijfsgebouw Convoi

Specialisten in de zorg en utiliteit

De architecten van Volantis zijn actief in alle sectoren, maar onze specialisaties zijn de zorg en de industrie. Jarenlange ervaring maakt dat we precies weten waar een gebouw aan moet voldoen en hoe het optimaal benut kan worden binnen deze sectoren. Onze gebouwen worden tot in de kleinste details afgestemd op de mensen die er wonen en werken en houden rekening met bijvoorbeeld lichamelijke en geestelijke beperkingen. Wij denken mee vanuit de wensen en behoeften van de bewoners en zijn een professionele gesprekspartner als het gaat om zorgexploitatie.

Lees meer over onze architecten in de zorg.

In de industrie staat het proces centraal, daar wordt geen concessie op gedaan. Daar moeten we dus letterlijk omheen bouwen. Ook hier geldt dat jarenlange ervaring maakt dat we met minimale middelen het maximale bereiken.

Langzaam wordt deze sector zich steeds meer bewust van de noodzaak om duurzaam en circulair te bouwen. We zetten ons als Volantis in voor een toekomst met meer duurzame panden in de industrie.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Circulair renovatieproject

Het toenemende belang van circulariteit leidt tot innovatieve, uitdagende renovatieprojecten. Onze renovatie architecten in Limburg en Eindhoven onderzoeken hoe we een bestaand gebouw verduurzamen: we maken een geheel nieuw, duurzaam gebouw vanuit het bestaande materiaal. Zo heeft een gedateerd bedrijfsgebouw in Helmond een herbestemming gekregen als kantoorruimte. De ruimte, nagenoeg volledig gesloten, wordt via daklichtstraten tot een aangename werkruimte omgevormd terwijl deels de originele constructie in het zicht blijft. Het lichte interieur straalt de nieuwe koers uit die Nedschroef ingezet heeft.

Meer weten over onze architecten in Limburg en onze werkwijze?