Slot Loevestein

Project

  • Installatietechniek
  • Duurzaamheid
  • Beheers beleid

Sector

  • Gebouw beheer

Opdrachtgever

Slot Loevestein

Meer dan een kasteel

In de mooie omgeving van de uiterwaarden van de Maas en Waal ligt het prachtige Slot Loevestein.
Slot Loevestein staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst en het kasteel is reeds in 1358 gebouwd!

Loevestein is een relatief jong museum, in 1994 ontstaan door de verzelfstandiging van Rijksmusea. Sindsdien heeft het museum zich ontwikkeld tot een actief en dynamisch museum dat midden in de samenleving staat en een breed publiek bereikt.

Een stukje historie dat goed beheert moet worden

De bijdrage van Volantis

Volantis ondersteunt Stichting Slot Loevestein sinds enkele jaren bij het technisch beheer en onderhoud van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. We ondersteunen onze opdrachtgever bij het optimaliseren van de onderhoudscontracten en sparren met hen over optimalisatie van de installaties en verdere verduurzamingsmogelijkheden.

De installaties dienen natuurlijk een dynamisch proces en dat maakt het interessant en complex. Niet te vergeten is de wet- en regelgeving waaraan voldaan moet worden. We beheren en monitoren het functioneren van de installaties aan de hand van diverse gebouwbeheersystemen ter plaatse en rapporteren onze bevindingen.

Jaarlijks begeleiden we diverse projecten namens de opdrachtgever waarbij we aandacht hebben voor planning, kwaliteit, budget en duurzaamheid.

Blijf op de hoogte

Wil je meer weten over onze projecten en ontwikkelingen op het gebied van beheer en onderhoud? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Andere projecten

Volantis realiseert nieuwe en innoveert bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen . We doen dit in alle sectoren, maar voornamelijk in de industrie en de zorg . Van klein tot groot en voor opdrachtgevers uit alle delen van de wereld. We zijn creatief en praktisch. We denken mee en pakken aan. We ontdekken en ondernemen. De resultaten van onze passie om gewoon het goede te doen zijn te zien in tal van projecten, onder meer in de industrie, de zorg, de zakelijke dienstverlening, en het onderwijs.

Sportzaal Oud Zuid te Venlo

Een circulaire spring voorwaarts.

Lees meer
Sportzaal Oud Zuid te Venlo

Superlocal

Een afgeschreven flat krijgt een nieuw leven.

Lees meer
Superlocal