Nieuwbouw Woonzorg de Pontenage in Gemert

Een woonzorgcomplex voor Stichting ORO met een unieke eigenschap: een houten constructie.

Project

  • CLT
  • Houten constructie
  • Installatietechnisch ontwerp

Sector

  • Zorg

Opdrachtgever

Stichting ORO

Duurzaam wonen

Voor Stichting ORO wordt een nieuw woonzorg complex gebouwd, de Pontenage in Gemert. Het nieuwe woonzorgcomplex biedt huisvesting voor 32 cliënten en is voorzien van een 30 tal zorgkamers, 3 appartementen en 3 gemeenschapplijke huiskamers. Het gebouw wordt voorzien van een kelder, drie woonlagen en een zakvloer die voorzien is van zonnepanelen. Het ontwerp is gemaakt door Engelman Architecten en het installatietechnisch ontwerp is van Volantis.

Onze focus zorgt voor de juiste focus

Bouwen met hout

De constructie van het nieuwe woonzorgcomplex is volledig van hout. De binnenwanden en verdiepingsvloeren worden uitgevoerd in CLT-elementen (Cross Laminated Timber). Dit is een massief houten constructiemateriaal opgebouwd uit ten minste drie kruislings verlijmde enkellaagse latten, die haaks op elkaar zijn geplaatst. De gunstige constructieve eigenschappen maken het mogelijk om grote vloeroverspanningen en wandconstructie te realiseren, met een grote mate van ontwerpvrijheid. Daarmee is het constructiemateriaal breed inzetbaar en een duurzaam alternatief voor de traditionele bouwmaterialen beton en staal.

Andere projecten

De Witte Steen

Het ontwerp voor 58 bewoners geeft een kleinschalige, dorpsachtige indruk van een tweetal straatjes met woningen. De doelgroep voor deze woningen zijn echter cliënten van de Zorggroep in Venlo met een lichamelijke of meervoudig complexe handicap.
Lees meer
De Witte Steen

Circulaire sportaccommodatie DFO’20

Van architectenbureau Engelman uit Roermond kreeg Volantis de vraag om het installatietechnische deel te verzorgen van de nieuwe sportaccommodatie voor DFO ’20. Deze uit een fusie ontstane voetbalvereniging ligt in de gemeente Leudal, tevens opdrachtgever van dit in het voorjaar van 2021 opgeleverde project. Namens Volantis zette Eric Hasselmann, adviseur Circulair, de schouders onder het project. 
Lees meer
Circulaire sportaccommodatie DFO’20

Bouwen aan een gezonde wereld

We hebben meer aandacht voor gezondheid, ook in gebouwen. Samenhangend daarmee is er nog meer aandacht gekomen voor de mens in dat gebouw. Volantis lost comfortklachten op en richt gezonde gebouwen in, waar medewerkers zich goed voelen en beter presteren. Wij adviseren aan organisaties die medewerkers en hun gezondheid en welzijn op de eerste plaats zetten, de WELL Building Standard certificering: een wereldwijd keurmerk om een werkomgeving te creëren met meer gemotiveerde en daardoor gezondere, gelukkigere en productievere medewerkers.

Blijf op de hoogte

Wil je niets missen van de ontwikkelingen op het gebied van houtbouw? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.