SafeConsult

Samen gebouwen en processen slimmer, efficiënter en duurzamer maken

SafeConsult bestaat uit een team van deskundige adviseurs en inspecteurs die gespecialiseerd zijn in het onderhouden en beheren van gebouwen en installaties. Wij bieden diensten aan op het gebied van ontzorgen, veiligheid, conditiemeten, duurzaamheid en software. Door onze toevoeging aan de Volantis Groep hebben we vrijwel alle disciplines en daarmee expertise in huis, voor bijna iedere stap in het proces. Zo kunnen we jou als klant op veel vlakken ontzorgen en kunnen we blijven ondersteunen bij beheer en onderhoud van het gebouw. Samen met jou als klant bouwen wij aan een langere, duurzame klantrelatie en kunnen we snel schakelen als er onderhoud of vernieuwing nodig is.

Ontzorgen

Wij ondersteunen vastgoedbeheerders met het geven van (installatie) technische adviezen op het gebied van technische staat, onderhoud, besparingen, veiligheid, milieu, binnenklimaat en energie. Daarnaast nemen wij graag de zorg voor de gebouwgebonden installaties uit handen, zodat jij kunt focusses op wat er écht toe doet. Als technisch dienstverlener regelen wij alles op het gebied van onderhoud, inspectie en keuring, om jouw vastgoed in topconditite te houden!

Er komt veel kijken bij het beheren van één of meerdere gebouwen. Je hebt te maken met wettelijke verplichtingen, onderhoud, kosten, projecten, processen, techniek en allerlei facilitaire zaken. Om het overzicht te bewaren in deze constante documentenstroom beschikken wij over een online gebouwbeheermodule. hier worden relevante documenten zoals tekeningen, keuringsrapporten en onderhoudscontracten centraal geregistreerd. Zo zie jij in één oogopslag of u aan alle wet- en regelgeving voldoet, en welke contractuele verplichtingen u heeft op onderhoudsgebied.

Daarnaast ondersteunen wij jou graag als uitvoeringsbegeleider. We nemen de projectvoorbereiding, de aanbesteding, het toezicht en de directievoering op ons. Jij krijgt een bestek met de gewenste kwaliteit en uitvoering en wij zorgen voor een aanbesteding met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Tijdens het hele traject adviseren we over inhoudelijke vraagstukken en vertegenwoordigen we jou bij het uitvoeringsproces.

One visie op duurzaam beheer

Veiligheid

Worstel jij met diverse veiligheidsvraagstukken? Wij helpen je graag. Wij kunnen je adviseren over brandveiligheid (Inspectiefunctionaris Brandpreventie en Brandmeester Preventie)  en Elektrische veiligheid (NEN3140) en diverse keuringen en inspecties van klimmateriaal.

Blijf op de hoogte

Wil jij niets missen op het gebied van onderhoud, inspecties en keuringen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Conditiemeten en meerjarenonderhoudsplan

Een nauwkeurige en objectieve inventarisatie vormt de basis van onder andere een meerjaren onderhoudsbegroting en/of een conditiemeting. Wij maken hiervoor een accurate bepaling van de gewenste bouwkundige en installatietechnische elementen. Wij voeren inspecties uit volgens verschillende conditiemeetsystematieken, waaronder de NEN 2767 en de RgdBOEI systematiek. De conditiemeetsystematiek NEN 2767 is een vastlegde meet- en registreermethode voor het conditiemeten van gebouwen, terreinen en installaties. Deze Nederlandse kwaliteitsnorm staat garant voor een deskundige en betrouwbare registratie van de conditie van gebouwen, installaties en infrastuctuur. De conditiemeting vormt de basis voor een meerjaren onderhoudsbegroting. De RgdBOEI inspectiesystematiek beoogt alle vormen van inspecties te integreren tot één systeem. Wanneer er een inventarisatie en conditiemeting heeft plaats gevonden kan er een meerjaren onderhoudsplan opgesteld worden.

Een meerjarenonderhoudsbegroting is de basis voor het gebouw beheerplan en geeft inzicht in het te reserveren onderhoudsbudget voor de komende jaren. Jij ontvangt een helder plan met een duidelijke budgettering waar je jaren mee vooruit kunt. Wij helpen je graag met het opstellen van een duurzame meerjarenonderhoudsplannen (DMOP). Hierin staan onder andere de voorstellen voor efficiënt onderhoudsbeheer, een advies voor energiebesparing en het gebruik van duurzame materialen.

Wij bouwen aan een circulair en gezond morgen

Duurzaamheid

Wij adviseren en begleiden jou bij de organisatie en verbetering beheer- en onderhoudsprocessen. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar prestaties, risico’s en kosten. Bij duurzaamheid gaat het niet alleen om energiebesparing van woningen, gebouwen of processen maar ook het gebruik van duurzame materialen, energie, een gezond binnenmilieu en leefomgeving.  Wij kunnen ondersteunen bij onder andere:

  •  EED-audit
  • Energiebesparende maatregelen
  • Energie prestatie advies
  • installatie performanc scan
  • PV systemen

Wij maken graag contact

Bert de Hoop
bdhoop@safeconsult.nl