Volantis ondertekent Het Nieuwe Normaal

Het manifest

Op 7 december is Het Nieuwe Normaal 1.0 opgeleverd. Een nieuwe, gedragen standaard met haalbare en ambitieuze prestaties op circulair bouwen.

Een initiatief van Ministerie van Binnenlandse Zaken, Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Gemeente Den Haag, Gemeente Utrecht samen met vekle anderen. Het doel: samen te werken aan één taal en standaard voor circulair bouwen.

Lancering van Het nieuwe normaal 1.0

Ondersteund door Alba Concepts, Witteveen+Bos, Copper8, Metabolic en TU Delft is gewerkt aan deze nieuwe, gedragen standaard met haalbare én ambitieuze prestaties op circulair bouwen: Het Nieuwe Normaal. Een groot programma dat een volgende fase in gaat. Het Nieuwe Normaal 1.0 wordt opgeleverd! Volantis heeft o.a. meegeholpen met projectevaluaties en gewerkt aan de indicator Toxiciteit en daarmee aan de totstandkoming van het raamwerk. Wij ondertekenden 7 december het manifest samen met alle andere betrokken partijen.

Blijf op de hoogte

Wil jij niets missen op het gebied van circulariteit? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Ons perspectief op circulariteit

Duurzaam, Cradle to Cradle, The Natural Step of circulair, zoals wij het bij Volantis noemen. Er worden vele termen gegeven aan innovatief bouwen en renoveren met respect voor milieu, klimaat, gezondheid – en de kosten, niet te vergeten. Nog lang niet iedereen waagt zich eraan, maar voor Volantis, en Bas van de Westerlo, business unit manager Circularity, is het een vanzelfsprekendheid. ‘Ik wil de goede dingen goed doen.’ Hoe hij dat doet, samen met zijn collega’s? Soms door gewoon aan een project te beginnen en circulariteit op organische wijze beleving en vorm te geven. Soms door de opdrachtgever méér te geven dan die gevraagd had. En soms door afgeschreven gebouwen met slimme oplossingen een tweede leven te geven.

Wij maken graag contact.

Bas van de Westerlo
b.vandewesterlo@volantis.nl

077 – 351 5551