Wie zijn we

Wie zijn we

Wie zijn we

Wie zijn we

Let's change the perspective

Ingenieurs-, architectuur- en consultancygroep Volantis realiseert nieuwe en innoveert bestaande gebouwen, processen en productie-omgevingen. We doen dit in alle sectoren, maar voornamelijk in de industrie en de zorg. Van klein tot groot en voor opdrachtgevers uit alle delen van de wereld. We zijn creatief en praktisch. We denken mee en pakken aan. We ontdekken en ondernemen. 

Volantis creëert, coördineert, regisseert, managet en ontzorgt van begin tot eind. Van ontwerp- en omgevingsvergunningstraject tot bouw- of renovatiefase, en daarna. Ons multidisciplinaire team bouwt complete industriële productiefaciliteiten volgens EPCM. Ook leveren we effectieve en efficiënte oplossingen om productie-omgevingen en processen te verbeteren en te verduurzamen.  

Goed voor mens en planeet

In de zorg regisseren we gebouwen met optimale leef- en werkomgevingen voor bewoners en medewerkers.  Volantis ademt circulariteit. Waar maar mogelijk zijn onze vernieuwingen voorzien van de laatste groene technologie en gebruiken we materialen die goed zijn voor mens en planeet. 

Maar wat ons écht bijzonder maakt, al zeventig jaar lang, is onze bevlogenheid.  We durven in onze continue zoektocht naar innovatie gebaande paden te verlaten.  Altijd kijken we of het anders kan.  

Nog groener. Nog slimmer. Nóg beter. Let’s change the perspective.

Vliegende Vis

De naam Volantis is afgeleid van het sterrenbeeld Volans, ofwel Vliegende Vis. In sommige aardse oceanen kom je een vissoort tegen met dezelfde naam. Het kenmerkende aan deze vliegende vissen is dat ze uit het water springen, daarbij de vinnen spreiden, zoals vogels hun vleugels, en vervolgens zweven ze tot honderden meters door de lucht. 

Ingenieurs-, architectuur- en consultancygroep Volantis associeert zich met deze bijzondere vis. Ook wij verlaten als het nodig is vertrouwde wateren, om vanuit andere invalshoeken nieuwe perspectieven te zien en het nog beter te doen. Onze bevlogenheid uit zich bovendien in het voortdurende streven om te werken aan een gezondere en schonere wereld. Als multidisciplinair team zijn we daar dagelijks mee bezig in een van de meest duurzame gebouwen van Nederland: Villa Flora in Venlo. 

 

Wetenschappers menen dat de vliegende vis zijn vluchten boven het water maakt uit zelfbehoud, om energie te sparen en om voedselrijkere gebieden te vinden. Ook hierin zien wij verwantschap. Onze innovaties in duurzaamheid komen het behoud van onze kostbare aarde ten goede. Energiereductie is een vanzelfsprekend thema voor Volantis. En we zijn voorloper op het gebied van circulariteit, een aanpak van bouwen met als doel dat de mensheid ook toekomstig kan beschikken over een rijkdom aan grondstoffen.