Senior Consultant Brandveiligheid

Volantis en deze uitdaging

Wij zijn op zoek naar een Senior Consultant, met als specialisme brandveiligheid, met oog voor duurzaamheid en innovatie.

Brandveiligheid vormt een centraal aspect in onze ontwerptrajecten in de gebouwde omgeving. Als Senior consultant brandveiligheid maak je deel uit van het project-ontwerpteam. Aan tafel -in onze ateliers- krijgt ons ontwerp gestalte met de input van onze architecten, constructeurs, installatie-adviseurs, bouwfysici en jou als brandveiligheidsdeskundige.

Hierbij zien wij een nadrukkelijke verschuiving van prestatie-eisen vanuit het Bouwbesluit naar het komen tot gelijkwaardige oplossingen en een risico-gestuurde brandveiligheid. De interactie tussen bouwkundige en installatietechnische voorzieningen met repressief optreden en de interne organisatie komt op de voorgrond. Daarnaast zien wij in het bijzonder in de industrie een toenemende integratie van brandveiligheid met procesveiligheid.

Als Senior Consultant brandveiligheid ben jij ons boegbeeld op het gebied van brandveiligheid. Je zoekt -tezamen met de opdrachtgever en je collega’s- naar de voor hem passende voorzieningen, zodat het aspect brandveiligheid in een project gewaarborgd is (en blijft);

Dit mag je van ons verwachten

Wij werken voor toonaangevende opdrachtgevers. Zij dagen ons uit om net als zijzelf continue mee te bewegen óf voorop te lopen met de ontwikkelingen in wetgeving, markt en omgeving. Onze bedrijfscultuur is te typeren als open en vriendelijk. We geven veel vertrouwen en vrijheid wat zorgt voor een goede werk-privé balans. Onze kernwaarden zijn; onderzoekend, oorspronkelijk en ondernemend.

We doen veel aan teambuilding vanuit alle disciplines en hebben een Volantis Academy waarin je kennis krijgt aangereikt over verschillende onderwerpen. Hier worden zowel interne als externe experts voor ingevlogen. Daarnaast hoort bij jouw nieuwe baan ook een goed salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en thuiswerkmogelijkheden.

Bij Volantis kom je te werken op een van onze innoverende kantoren op Strijp T in Eindhoven, de Brightlands Greenport Campus in Venlo of de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Jij kiest zelf uit waar.

Hier kom je te werken bij onze Business Unit Consultants. Deze Business Unit is onderdeel van de Volantis Groep. Met onze multidisciplinaire insteek houden we ons bezig -samen met de ruim 110 collega’s uit de Volantis Groep-  met vele grote, complexe, uitdagende en vaak spraakmakende adviesvraagstukken.

Onze Business Unit bestaat uit de onderdelen:

 • Brandveiligheid;
 • Omgevingsmanagement;
 • Bouwfysica (comfort en gezondheid);
 • Circulariteit.

We zijn een platte organisatie en spelen snel en flexibel in op elke uitdaging. Wij zijn creatief en durven gebaande paden te verlaten om te innoveren en daarmee te komen tot betere, slimmere, efficiëntere, effectievere en/of duurzamere oplossingen.

De missie van Volantis is dan ook ‘Change the perspective’, oftewel anders denken, beter doen.

De plus en minpunten

 • Maandag middag verzorgde lunch
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden
 • Je moet zelf je eigen koffie halen

Wat we van jou verwachten

Buiten een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting bouwkunde, bouwfysica of integrale veiligheidskunde eventueel aangevuld met opleidingen in brandveiligheid, risicomanagement of installatietechniek heb jij als onze nieuwe collega te bieden:

 • 6-8 jaar relevante werkervaring met het adviseren over (complexe) brandveiligheidsvraagstukken.
 • Staan innovatie en duurzaamheid bij jou hoog in het vaandel.
 • Weet je collega’s te coachen en inspireren.
 • Je beschikt over een gezonde dosis enthousiasme.

Een greep uit jouw takenpakket

 • Het verder ontwikkelen en uitbouwen van onze service proposities op het gebied van fire safety engineering.
 • Adviseren in integrale projecten omtrent de brandveiligheidsaspecten.
 • Aansturen van onderzoeken als onder meer CFD-berekeningen en risico-analyses.
 • Coaching van collega consultants bij de kennisontwikkeling op het expertisegebied brandveiligheid.
 • Het actief uitdragen van kennis en expertise zowel binnen als buiten de organisatie.
 • Het borgen van de kwaliteit van onze adviesproducten.